Η Κωνσταντοπούλου, ο “Αχταρμάς” Βαρουφάκη και η αλαζονεία της αυτάρκειας

3205
ζωή

Άρθρο του Ν.Ζ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε “αχταρμά” το κόμμα ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη με την έννοια ότι ο καθ’ ένας στο κόμμα αυτό λέει ό,τι θέλει και δεν έχει γραμμή, όπως είπε, σε κορυφαία ζητήματα, φέρνοντας ως παράδειγμα την Συμφωνία των Πρεσπών, όπου ο Βαρουφάκης είναι υπέρ και άλλα γνωστά νεοπροσληφθέντα στελέχη του Μέρα25 υποτίθεται ή και είναι, κατά.

Βεβαίως, μοιάζει φαινομενικά με “αχταρμά” το κόμμα του Βαρουφάκη αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί να αγνοεί ότι την γραμμή σε αρχηγικά κόμματα όπως αυτό του Βαρουφάκη αλλά και το δικό της, την υπερκαθορίζουν οι επικεφαλής τους, ενώ οι απόψεις των άλλων στελεχών είναι για τα μάτια του κόσμου, αν διατηρούν φυσικά και απόψεις αυτά τα στελέχη και δεν ενστερνίζονται, βάζοντας νερό στο κρασί τους, τις θέσεις του αρχηγού με την ένταξή τους στο κόμμα του  .

Το κόμμα του Βαρουφάκη μπορεί να μοιάζει, δεν είναι, όμως, στην ουσία “αχταρμάς” αλλά αντίθετα έχει σκληρή, σκληρότατη κατεύθυνση, παρά τον φαινομενικό πλουραλισμό προς παραπλάνηση και άγραν ψήφων.

Το Μέρα25 είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 και ο Γ. Βαρουφάκης είναι ένας άλλος Τσίπρας που μπορεί να αποδειχθεί πολύ χειρότερος από το πρωτότυπό του, αν οι πολίτες αστόχαστα του δώσουν ευκαιρία να επαναλάβει εντός Βουλής, όσα τραγικά έπραξε στο πλάι του Τσίπρα το πρώτο εξάμηνο της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αν η Ζωή χαρακτηρίζει σωστά, με την επιφύλαξη που προαναφέραμε, ως “αχταρμά” το κόμμα του Βαρουφάκη, τότε ποιος είναι ο κατάλληλος χαρακτηρισμός για την “Πλεύση Ελευθερίας“, όπου με δική της ευθύνη επιδεικνύει αυτό το κόμμα μια περίεργη αλαζονική αυτάρκεια, απορρίπτοντας μετά βδελυγμίας κάθε συνεργασία με την ΛΑ.Ε και σειρά από δυνάμεις του αριστερού, του ριζοσπαστικού, του προοδευτικού και του δημοκρατικού πατριωτικού αντιμνημονιακού χώρου.

Εκτός και αν αυτή η στάση της “Πλεύσης Ελευθερίας” είναι απότοκος του συνθήματος “Δεν κοιτάμε Αριστερά, δεν κοιτάμε Δεξιά, μόνο μπροστά“.

Εντάξει ένας πολιτικός φορέας  μπορεί να μην είναι αριστερός αλλά αυτό σημαίνει ότι φτάνει στο σημείο να μην θέλει ούτε καν να κοιτάξει Αριστερά;

Έλεος!

Μια τέτοια περίκλειστη “κεντρώα” αντίληψη, όμως, δεν πάει καθόλου μπροστά τον τόπο.

Έστω και στο και πέντε, μπροστά στις εθνικές εκλογές, ξανατονίζω: Είναι απόλυτη ανάγκη ένα μεγάλο εκλογικό μέτωπο, πέρα από διαφορές, όλων, χωρίς αποκλεισμούς, αγκυλώσεις και εξαιρέσεις των αριστερών, των προοδευτικών, των πατριωτικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων και προσωπικοτήτων που επιθυμούν την συνεργασία.

Και τώρα δεν είναι αργά να αναλάβει η ΛΑ.Ε πρωτοβουλία προς όλους όσους τοποθετούνται ενωτικά και κάνουν αντίστοιχες ενωτικές προτάσεις εκλογικής συνεργασίας και ευτυχώς υπάρχουν και τέτοιες δυνάμεις και είναι αδιανόητο η ΛΑ.Ε, η οποία δέχεται  ένα αντιενωτικό “φτύσιμο” από Κωνσταντοπούλου, να συνεχίζει να γυρίζει την πλάτη σε αυτές τις δυνάμεις που επιδιώκουν και προτείνουν την συνεργασία, στο όνομα της πολιτικής καθαρότητας” της. Έλεος!

Αυτή η εκλογική συνεργασία είναι το προσκλητήριο αυτών των ημερών και όσοι δεν το ακούνε, χρεώνονται με βαρύτατη πολιτική ευθύνη.

Υ.Γ: Είναι ευχάριστο, όπως μαθαίνουμε, ότι τελικά ο Δημ. Κωνσταντακόπουλος , γύρισε την πλάτη στις σειρήνες Βαρουφάκη και φεύγει  από τις λίστες του κόμματος του τελευταίου.

Ν.Ζ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας