Η κατάρρευση τουρισμού φέρνει αφελληνισμό.Πέντε κρητικά ξενοδοχεία αγόρασαν οι Henderson Park-Hines

2633
ξενοδοχεία

Η μεγάλη και απολύτως απαράδεκτη για τη χώρα μας επιχείρηση αφελληνισμού του ελληνικού τουρισμού και ειδικότερα των ελληνικών ξενοδοχείων, βρίσκεται σε τραγική εξέλιξη. Μεγάλος σταθμός αυτής της απαράδεκτης επιχείρησης υπήρξε η πώληση του Ελευθέριου Βενιζέλου και η εξαγορά των μεγαλύτερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μας από τη γερμανική εταιρεία Fraport.

Η Henderson Park, η ευρωπαϊκή πλατφόρμα επενδύσεων σε real estate και η Hines, η διεθνής εταιρεία real estate, έχουν αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο πέντε ξενοδοχείων στην Κρήτη.

Η αγορά, η οποία περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές συναλλαγές, σηματοδοτεί την δεύτερη από κοινού επένδυση των δύο εταιρειών στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, μετά από την εξαγορά το 2017 του πρώην Ledra hotel, το οποίο μεταμορφώθηκε από τη Hines και την Henderson Park στο πεντάστερο Grand Hyatt.

Τα Hermes and Coral, δύο παρακείμενα ξενοδοχεία με 218 και 170 δωμάτια αντιστοίχως, που βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία στον Άγιο Νικόλαο.

Το 162 δωματίων resort και spa ξενοδοχείο στη Σητεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αθρόες εξαγορές ελληνικών ξενοδοχείων έχουν πραγματοποιηθεί ήδη μέσα στην κρίση του ελληνικού τουρισμού, ενώ άλλες τέτοιες εξαγορές βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης και αφορούν ιδιαίτερα τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας όπως η Κρήτη, η Ρόδος η Κέρκυρα, η Χαλκιδική κλπ κλπ.
Ο αφελληνισμός του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος προχωρά ταχύτατα και με πολλές μορφές θα προκαλέσει τρομακτική ζημιά σε όλη την ελληνική περιφέρεια, στις θέσεις και στις σχέσεις εργασίας, στην εισαγωγή συναλλάγματος και κυρίως στις τοπικές περιφερειακές αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας