Η Δημοκρατία, ο Τσομπάνης και τα σκυλιά του

724
Τσομπάνης και τα σκυλιά του

Διαχρονικά η μεγαλύτερη επινόηση των Ελλήνων ήταν η Δημοκρατία. Μέσα από αυτήν η κοινωνία μπορεί να κάνει τους νόμους της (αυτοθεσμίζεται), κυβερνιέται μόνη της  (αυτοκυβέρνηση) και το σπουδαιότερο από όλα αναπτύσσεται κριτική σκέψη και αυτοαμφισβητείται.

Η ενεργός επιδίωξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να καταργήσει την κριτική σκέψη και την αυτοαμφισβήτηση της κοινωνίας μας. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να μετατρέψει την κοινωνία μας σε κοπάδι από πρόβατα τα οποία θα κατευθύνονται άβουλα από τον τσομπάνη και τα σκυλιά του.

Η προσπάθεια αυτή τη στιγμή γίνεται επάνω σε μια κατάσταση αδράνειας της κοινωνίας μας, η οποία δεν έχει συνέλθει ακόμη από το shock του 2015 όπου το ΟΧΙ του ελληνικού λαού έγινε ΝΑΙ μέσα σε μια βραδιά. Ο λαός πρέπει να απαλλαγεί από τα αισθήματα εγκατάλειψης (βλέπε αδιέξοδο) που τον κατέχουν και να ελευθερωθεί μιας και η ευημερία του ατόμου και της κοινωνίας του περνά μέσα από την ελευθερία.

Καθήκον όλων των διανοουμένων αυτού του τόπου που έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος, είναι να σταματήσουν να ασχολούνται με ζητήματα ήσσονος σημασίας και να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να ενεργοποιήσουν την αδρανούσα κοινωνία που αυτή τη στιγμή παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με απάθεια λες και συμβαίνουν κάπου αλλού.

(Ο Γιώργος Βέργουλας είναι μέλος του Ε.Γ της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (www.sopro.gr) και πρώην διευθυντής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας