Συναυλία στα Προπύλαια: Ηχηρή απάντηση στην αστυνομική βία και την καταστολή

1994

Μια ηχηρή απάντηση στο κλίμα αστυνομοκρατίας έδωσαν χιλιάδες νέοι χθες το βράδυ στα Προπύλαια.

Όσοι συμμετείχαν στη συναυλία που διοργανώθηκε κατά της αστυνομικής καταστολής έδωσαν τη δική τους απάντηση στο δόγμα «νόμος και τάξη» που εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τα επεισόδια κατά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Πιστεύω ότι σήμερα είναι μια διαδήλωση, ένα μαζικό πολιτικό γεγονός που αφορά όλους μας και δείχνει ότι δε θα δεχτούμε αδιαμαρτύρητα όλο το πλαίσιο της όξυνσης, της καταστολής και του αυταρχισμού. Αντίθετα, θα δώσουμε μάχη για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Και είναι ένα πρώτο ραντεβού. Στις 6 Δεκέμβρη, 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη καλούμε εργαζόμενους και νεολαία να δώσουν μαχητικά το παρόν στη πορεία μνήμης και διαμαρτυρίας» δήλωσε ο Κώστας Φουρίκος, μέλος της Πρωτοβουλίας.

Η Πανεπιστημίου πλημμύρισε με κόσμο που έσπευσε να στηρίξει την «Πρωτοβουλία ενάντια στην καταστολή».

Με το ηχηρό σύνθημα: «Να μη γίνει ο φόβος συνήθεια μας», πολλοί καλλιτέχνες ανάμεσα τους ο Πέτρος Μάλαμας, οι Στίχοιμα, ο Εισβολέας, ο Σπύρος Γραμμένος, τα Υπόγεια ρεύματα και stand up κωμικοί όπως ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος ο Αλέξανδρος Τίτκωβ και ο Γιάννης Ρούσσος ανέβηκαν στη σκηνή για να ενώσουν τις φωνές τους με τον κόσμο.

Οι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στη συναυλία:

Άγνωστος Χειμώνας
Βandallusia
Bazooka
Coyote’s Arrow
Dury Dava
Σπύρος Γραμμένος
Εισβολέας
Αλέξ. Κτιστάκης
Π. Κυραμαργιός
Λόγος Τιμής
Πέτρος Μάλαμας
Δ. Μητσοτάκης (Ενδελέχεια)
Υπεραστικοί
Υπόγεια Ρεύματα
Fer de Lance
Lost Bodies
ΣΤΙΧΟΙΜΑ
Small Chanter
JazzMatazz
Twinsanity
Urban Pulse

Stand Up Comedy:

Βύρωνας Θεωδορόπουλος – Ντενίζ Ουρέμ – Αλέξανδρος Τιτκώβ – Γιάννης Ρούσσος – Γιώργος Αλεβίζος – Οδυσσέας Μαυρομμάτης – Αλεξ Κενσιν Αποστολόπουλος – Άγγελος Σπηλιόπουλος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας