«Ηλεκτροσόκ» από ΔΕΗ: Αύξηση ρεύματος 438% από αρχή του χρόνου

960
«Ηλεκτροσόκ» από ΔΕΗ: Αύξηση ρεύματος 438% από αρχή του χρόνου

«Φαραωνικό» ποσοστό αύξησης 438% από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Νοέμβριο κατέγραψε η μέση μηνιαία χονδρική τιμή ρεύματος.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών, η μέση χονδρική τιμή ρεύματος ξεκίνησε στην αρχή του έτους από τα 52 ευρώ η μεγαβατώρα, αλλά μέχρι τον Ιούλιο είχε σχεδόν διπλασιαστεί στα 101 ευρώ.

Τότε, η ΔΕΗ, αφού είχε επιβάλει αύξηση 19% στα τιμολόγια από το 2020, ακολούθησε το παράδειγμα των ιδιωτών παρόχων και ζήτησε άδεια από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να ενεργοποιήσει κι αυτή ρήτρα αναπροσαρμογής, να συνδέσει δηλαδή τη λιανική με τη χονδρική τιμή ρεύματος, μετατρέποντας τα νοικοκυριά σε ακούσιους «παίχτες» στο ενεργειακό «καζίνο».

Από εκείνη τη στιγμή τα μηνιαία άλματα στη χονδρική τιμή συνεχίστηκαν, φτάνοντας τον Νοέμβριο στα 228,87 ευρώ η μεγαβατώρα.

Όπως γράφει η εφημερίδα, από την επίδοση αυτή αναμένονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια οικιακού ρεύματος περίπου 20%, οι οποίες έχουν ήδη εξουδετερώσει τις επιδοτήσεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους προηγούμενους μήνες.

Ο Δεκέμβριος συνεχίζει στην ίδια πορεία και την Τρίτη, 7/12, η χονδρική τιμή ημέρας διαμορφώνεται στα 217,26 ευρώ η μεγαβατώρα, με την Ελβετία, τη Γερμανία και τη Γαλλία να βρίσκονται στην κορυφή της Ευρώπης, με τιμές από 252-265 ευρώ η μεγαβατώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας