Εργατική Πρωτομαγιά 2019: 24ωρη Πανελλαδική απεργία των Ναυτεργατών

1438
800

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ (15/4/2019) ο εκπρόσωπος της ΠΕΝΕΝ πρότεινε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η σχετική απόφαση λήφθηκε με ψήφους 13 υπέρ – 1 λευκό.

Παρά την τυπική έξοδο από τα μνημόνια η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται με την ίδια ένταση, οι μνημονιακές δεσμεύσεις και εφαρμοστικοί νόμοι διατηρούνται σε πλήρη ισχύ, η λιτότητα είναι κυρίαρχη στους μισθούς και στις συντάξεις, οι βάρβαροι αντιασφαλιστικοί νόμοι υλοποιούνται απαρέγκλιτα, οι ευέλικτες μορφές εργασίας είναι κυρίαρχες στην απασχόληση, οι περικοπές στην υγεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια το ίδιο. Η ανεργία παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ για την Ευρώπη, οι αλλαγές στον νόμο Κατσέλη κλιμακώνουν την επίθεση ενάντια στην πρώτη λαϊκή κατοικία, οι ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν ως βασικό εργαλείο της πολιτικής της κυβέρνησης για το ξεπούλημα του δημόσιου κοινωνικού πλούτου.

Κεφάλαιο – Κυβέρνηση – Ε.Ε με συστοιχισμένο και το υπόλοιπο αστικό πολιτικό σύστημα προβάλουν διάφορα “αναπτυξιακά και παραγωγικά μοντέλα” τα οποία έχουν στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας της οικονομικής ολιγαρχίας, το ξεπέρασμα της κρίσης με το παραπέρα χτύπημα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Στην ίδια ρότα κινείται η κυβερνητική πολιτική και στον τομέα της Ναυτιλίας, από την μία στηρίζουν την θεσμοθετημένη ασυδοσία των εφοπλιστών, όπως έγινε πρόσφατα με την διατήρηση της συνταγματικής φορολογικής ασυλίας, με την μείωση κατά 33% της εθελοντικής εισφοράς των εφοπλιστών στα δημόσια φορολογικά έσοδα, ενώ κυβέρνηση και ΥΕΝ πρωταγωνιστούν στον βρώμικο ρόλο που τους έχει ανατεθεί για την υπονόμευση των ΣΣΕ των Ναυτεργατών.

Από την άλλη για τα Ναυτεργατικά προβλήματα: ανεργία, συνθέσεις, εγκριτικές πράξεις, μαύρη ανασφάλιστη χαμηλόμισθη εργασία, περικοπή συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ, εργασιακές σχέσεις, καταστρατήγηση ΣΣΕ και πλήθος ακόμη προβλημάτων, βάζει πλάτη αυτά να διαιωνίζονται και να οξύνονται χωρίς να δίνει την παραμικρή λύση…..

Στο φόντο αυτών των εξελίξεων η εργατική Πρωτομαγιά 2019 και η 24ωρη Πανελλαδική απεργία πρέπει να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για την ανάκαμψη των αγώνων των Ναυτεργατών που είναι η αναγκαία συνθήκη για την απόκρουση της επίθεσης εφοπλιστών – κυβέρνησης.

Αναλυτική  προκήρυξη της ΠΕΝΕΝ θα υπάρξει τις αμέσως επόμενες μέρες μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ που θα καθορίζει και την συμμετοχή μας στην συγκέντρωση της 1ης Μάη 2019.

 

1η Μαΐου 2019

24ωρη  απεργία σε  όλες τις  κατηγορίες πλοίων

από  ώρα  00.01  έως 24.00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας