Επικοινωνία Erdogan-Putin με θέματα κυρώσεις S-400, φυσικό αέριο, Συρία

1611
τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Regep Tayip Erdogan και ο Ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin είχαν χθες έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία.
Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, οι οποίες χρήζουν διασταύρωσης,  συζήτησαν όλα τα κοινά προγράμματα και την στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών στην Συρία.
Η Τουρκία από την δική της πλευρά τόνισε ότι δεν επηρεάζεται καθόλου σε σχέση με την συνεργασία της με την Ρωσία από το εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην Ρωσία.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στα επόμενα βήματα του προγράμματος των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-400 και ο Β.Πούτιν δήλωσε ότι “Θα κάνει ότι μπορεί γα να επισπευσθεί η έναρξη των παραδόσεων τους μέχρι τα τέλη του 2018”

“Συζήτησαν για την ενεργειακή τους συνεργασία και συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού σταθμού Akkuyu και του έργου αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στα ελληνοτουρκικά σύνορα”, ανέφερε η πηγή.
Ειδικά το τελευταίο, στο βαθμό που επιβεβαιωθεί, έχει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία και συνιστά πίεση προς την Ελλάδα να προχωρήσει στη συνέχεια του αγωγού μέσα από το έδαφος της.
Οι δύο ηγέτες, πάντα κατά ελεγχόμενες τουρκικές πηγές,  τόνισαν τη σημασία της «στενής επαφής και συντονισμού» για την επίθεση στην Idlib της Συρίας και συμφωνήθηκε να παρασχεθεί ρωσική αεροπορική υποστήριξη στα τουρκικά στρατεύματα που πολιορκούν την πόλη..
Οι ηγέτες μίλησαν επίσης για μια νέα συνάντηση ειρήνης με την Συρία στην Αστάνα που έχει προγραμματιστεί για “τα τέλη Οκτωβρίου”, ανέφερε η πηγή.
Ο τουρκικός Στρατός ολοκλήρωσε πρόσφατα την περικύκλωση της Idlib και είναι άκρως επικίνδυνο ότι κτίζει, πλέον, όπως λέγεται, μόνιμες (!) βάσεις στην περιοχή μεταξύ των συριακών περιοχών Idlib και Afrin.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας