Εμπαιγμός των πυροσβεστών από την Κυβέρνηση, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

1371
κούρεμα

Σήμερα ψηφίζεται τροπολογία για τριετή παράταση την οποία οι πυροσβέστες 5ετούς θητείας χαρακτηρίζουν «έκτρωμα».

Στη Βουλή, στον Άγνωστο Στρατιώτη, βρίσκονται συγκεντρωμένοι και σήμερα οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους. Από τη συγκέντρωση κλειστό είναι το ρεύμα ανόδου της Βασιλίσσης Σοφίας.
Σήμερα ψηφίζεται η διάταξη που θα ρυθμίσει το νομικό πλαίσιο εργασίας των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης οι οποίοι βάσει του 3938/2011 θα έπρεπε να έχουν ενταχθεί στο μόνιμο προσωπικό από τις 10 Φεβρουαρίου του 2017. Το πρωί της Πέμπτης κατατέθηκε η τροπολογία που δίνει τριετή παράταση των συμβάσεων των πυροσβεστών πενταετούς θητείας με προοπτική μονιμοποίησής τους.
Ωστόσο η τροπολογία δεν τους ικανοποιεί καθώς καταγγέλλουν ότι η νέα διάταξη προβλέπει τριετίες πυροσβεστών δημιουργώντας στο Πυροσβεστικό Σώμα υπαλλήλους τεσσάρων ταχυτήτων.
Οι συγκεντρωμένοι περιμένουν και τους υπόλοιπους συναδέλφους ώστε να προχωρήσουν προς την είσοδο της Βουλής ενώ επιτροπή τους θα μπει στην αίθουσα της Γερουσίας προκειμένου να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες.
«Κατεβήκαμε στο δρόμο γιατί υπάρχει κοροϊδία και εξαπάτηση. Η κυβέρνηση έκανε ένα έκτρωμα, καταπάτησε το νόμο, ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος» λέει χαρακτηριστικά ένας πυροσβέστης, πατέρας δύο παιδιών, από τη Χαλκιδική.

«Πριν από 10 ημέρες συναντήσαμε τον υπουργό, του δώσαμε την παράταση που μας ζήτησε αλλά η τροπολογία που έφερε είναι έκτρωμα. Εφόσον ο νόμος δεν τηρείται είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε στο δρόμο» δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης Αλέξανδρος Φαραντάκης.

Νομοθετική πρωτοβουλία εξαπάτησης και υποτέλειας

Δήλωση του Τάσου Μαυρόπουλου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε. για την τροπολογία που αφορά τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης
Αντί για υλοποίηση των δεσμεύσεών της, για ομογενοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και μονιμοποίηση του συνόλου των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (έπρεπε να έχει υλοποιηθεί μέχρι 10-02-17) η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε τροπολογία που ψήφισε μαζί με το ΠΟΤΑΜΙ, με την οποία δημιουργείται άλλη μια κατηγορία προσωπικού, η λύση μεταφέρεται δυνητικά για το 2020, με την αίρεση των μνημονιακών συμφωνιών μέχρι τότε.
Η «υπέρ-εικοσαετής» εκδούλευση και ομηρία των ανθρώπων από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., που σε στιγμές έκτακτης ανάγκης όλοι τους αποκαλούμε ήρωες, ολοκληρώνεται με την εξαπάτησή τους από την πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για το Πυροσβεστικό Σώμα και την ψήφο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Μαζί με την εξαπάτηση φαίνεται και η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και η γύμνια του Ελληνικού κράτους που αδυνατεί να καλύψει βασικές λειτουργικές ανάγκες σε ζητήματα ασφάλειας και πολιτικής προστασίας. Με τον πλέον εξευτελιστικό τρόπο, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η επιπλέον επιβάρυνση που προκύπτει θα καλυφθεί από τη γερμανική κρατική εταιρεία FRAPORT, ενώ η εφαρμογή του υπάρχοντος νόμου για μονιμοποίησή τους εξαρτάται από τους θεσμούς, όπως απάντησαν οι συναρμόδιοι υπουργοί. Η προστασία δηλαδή της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος εξαρτάται από μια σύμβαση εκμετάλλευσης των αεροδρομίων μας που δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις μπορούσαν να έχουν κλείσει το θέμα, όπως μπορούσε να το έχει τακτοποιήσει και η σημερινή. Δυστυχώς όμως οι δανειστές τους έχουν αφαιρέσει κάθε δυνατότητα να κυβερνούν, λειτουργούν υπό την εποπτεία τους και έχουν μετατραπεί σε διεκπεραιωτές τους.
Η εκμετάλλευση των ΠΠΥ είναι ενδεικτική της εκμετάλλευσης που βιώνει ο ελληνικός λαός και της υποτέλειας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Η κατηφόρα δεν έχει τέλος. Περιθώρια συναίνεσης ή απάθειας στο ξεπούλημα της χώρας και στην κοινωνική καταστροφή που συντελείται δεν υπάρχουν. Εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία με κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή είναι ασύμβατα με την ευρωζώνη και την ΕΕ. Υπάρχει και άλλος δρόμος.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας