ΕΕ: Εκβιάζει και στέλνει, σχεδόν, τελεσίγραφο για δημοσιονομική πειθαρχία στην Ιταλία

839
εκβιάζει

Στενεύουν τα περιθώρια για την ιταλική κυβέρνηση καθώς οι ευρωπαίοι έδωσαν στην γειτονική χώρα προθεσμία μέχρι τις 13 Νοεμβρίου για να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό της.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είπε στον Ιταλό υπουργό Οικονομικών σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση ότι το υψηλό χρέος της Ιταλίας απαιτεί έναν βαθμό δημοσιονομικής πειθαρχίας που να υπερβαίνει τα όσα ορίζονται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, δήλωσαν δύο πηγές της ΕΕ.

Ο Μάριο Ντράγκι μίλησε σε συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, κατά την οποία τα επεκτατικά δημοσιονομικά σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης επικρίθηκαν από άλλες χώρες του μπλοκ ότι παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.

Στη συνεδρίαση, ο Ντράγκι –πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας– προειδοποίησε ότι το υψηλό χρέος της Ιταλίας και η χαμηλή ανάπτυξη θα απαιτήσουν ένα επίπεδο υπευθυνότητας που να «υπερβαίνει τους κανόνες της ΕΕ», δήλωσαν δύο αξιωματούχοι στο Reuters.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα αυτό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε στη συνεδρίαση ότι εξέταζε την πιθανότητα πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος της Ρώμης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κυρώσεις, εάν δεν αλλάξει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας για την επόμενη χρονιά έως την προθεσμία της 13ης Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, επιβεβαίωσε δημοσίως τη θέση αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας