Λιβύη: Εκατοντάδες μετανάστες παγιδευμένοι χωρίς τροφή και νερό

867
λιβύη

Εκατοντάδες μετανάστες έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς τροφή και νερό σε κέντρα κράτησης που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Λιβύης, αφού οι φύλακες τράπηκαν σε φυγή μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αντιμαχόμενων ένοπλων ομάδων τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με εργαζόμενους στον τομέα ανθρωπιστικής βοήθειας, περίπου 400 άνθρωποι έχουν εγκαταλειφθεί στο κέντρο κράτησης Αϊν Ζαρά.

Το Αϊν Ζαρά στην νότια Τρίπολη αποτελεί μέρος ενός δικτύου κρατικών εγκαταστάσεων όπου η Λιβύη κρατεί μετανάστες που αναχαιτίστηκαν από τις δυνάμεις της ακτοφυλακής, κατά την προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ιταλία μέσω σκαφών με τη βοήθεια παράνομων διακινητών.

«Υπάρχουν περίπου 400 άνθρωποι κλειδωμένοι στο κέντρο κράτησης Αϊν Ζαρά, εκ των οποίων 200 άνδρες, 200 γυναίκες και 20 παιδιά κάτω των πέντε ετών, χωρίς τροφή και νερό», δήλωσε ένας εργαζόμενος.

Μια πηγή σε διεθνή οργανισμό είπε ότι περίπου 1.500 μετανάστες είχαν αρχικά παγιδευτεί σε τρία κέντρα κράτησης. Κάποιοι δραπέτευσαν, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν σε άλλα κέντρα σε ασφαλέστερες περιοχές.

Δεν υπήρξε κάποιο άμεσο σχόλιο από την κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ που τυπικά διοικεί τη χώρα, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει ούτε τον πλήρη έλεγχο της πρωτεύουσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας