Αποπέμπεται η Διοίκηση των ΕΛΤΑ με απαίτηση του Υπερταμείου

1270
εργαζόμενους

Για σήμερα, Πέμπτη 30 Αυγούστου, έχει οριστεί η γενική συνέλευση μετόχων των ΕΛΤΑ, η οποία αναμένεται να επισημοποιήσει, μεταξύ άλλων, να εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις του 2017 αλλά και την αλλαγή της διοίκησης του Οργανισμού, κάτι που ζήτησε το Υπερταμείο Ξεπουλήματος. Πρόεδρος των ΕΛΤΑ είναι η Ευφροσύνη Σταυράκη και διευθύνων σύμβουλος ο Γιάννης Ζαρολιάγκης.

Σύμφωνα με στελέχη του Υπερταμείου, που επικαλείται το metaforespress.,gr, «στη γενική συνέλευση των Ελληνικών Ταχυδρομείων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη αναμένεται να εγκριθούν οι αλλαγές στη διοίκηση του οργανισμού, που είναι αρμοδιότητα της ΕΕΣΥΠ, καθώς τα ΕΛΤΑ ως θυγατρική της εταιρεία, υπάγονται άμεσα σε αυτή. Τα πρόσωπα της νέας σύνθεσης του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ θα πρέπει να έχουν συνδυαστικά τα κατάλληλα προσόντα και την επαγγελματική εμπειρία, καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προκλήσεις με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας και το μετασχηματισμό της σε ένα σύγχρονο οργανισμό, ικανό να ανταποκριθεί στο σημαντικό κοινωνικό του ρόλο, αλλά και στις ραγδαίες εξελίξεις στην ταχυδρομική αγορά και ειδικά στις ταχυμεταφορές».

Από κύκλους της νυν διοίκησης των ΕΛΤΑ, πάντως, φωτογραφίζουν ως υπαίτιο για τις εξελίξεις τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας Quest (ACS Courier Services). Υπενθυμίζεται πως στα μέσα του περασμένου Ιουνίου με δηλώσεις τους απο τη γενική συνέλευση των μετόχων της Quest, είχε αναφέρει ότι τα ΕΛΤΑ θυμίζουν την πάλαι πότε «Ολυμπιακή», λέγοντας ότι δεν είναι βιώσιμη και θα επιθυμούσε ένα πιο σοβαρό ανταγωνιστή στις ταχυμεταφορές.

Να σημειωθεί, τέλος, πως σύμφωνα με τις πληροφορίες σύντομα αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες… εθελούσιες έξοδοι διοικήσεων ΔΕΚΟ, που έχουν ενταχθεί στο Υπερταμείο ξεπουλήματος, μέσω του οποίου άλλωστε έχουν αρχίσει να αλώνονται οι εργασιακές σχέσεις και να χάνονται κατακτημένα δικαιώματα χρόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας