Δυσφορία…Τσαβούσογλου γιατί η Αθήνα ανακήρυξε την Τουρκία ασφαλή χώρα!

422
Δυσφορία…Τσαβούσογλου

«Στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχει η μαξιμαλιστική προσέγγιση της Ελλάδας» ισχυρίστηκε σε τουρκικό δίκτυο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Δυσφορία φαίνεται πως προκάλεσε στην Άγκυρα η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία ορίζεται ως ασφαλής τρίτη χώρα για τους αιτούντες άσυλο από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και τη Σομαλία, τις κύριες χώρες προέλευσης των αιτούντων άσυλο που φθάνουν στη χώρα!

«Από τη μια έχεις τους τρομοκράτες (σ.σ πιλότους ελικοπτέρου κλπ) και δε τους δίνεις την Τουρκία, από την άλλη πλευρά στέλνεις τους πρόσφυγες και λες πως η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα. Μα τι αντίφαση είναι αυτή; Ας είμαστε ειλικρινείς. Φυσικά δεν το χάψαμε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σε τουρκικό δίκτυο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Όλοι γνωρίζουν, και ο λαός μας, πως στα ζητήματα του Αιγαίου έχουμε διαφορές. Στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχει η μαξιμαλιστική προσέγγιση της Ελλάδας. Το ότι ο έλληνας πρωθυπουργός υπερηφανεύεται ότι μετέτρεψαν το θέμα σε ευρωτουρκικό κατά τη γνώμη μου δεν είναι δύναμη είναι αδυναμία» ισχυρίστηκε ακόμα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη.

Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης, μετά την απόφαση οι άνθρωποι που προέρχονται από τις συγκεκριμένες χώρες δεν θα έχουν δικαίωμα να λάβουν άσυλο στην Ελλάδα και το αίτημά τους, εφόσον υποβληθεί, θα καθίσταται απαράδεκτο, οπότε με το καθεστώς ασφαλούς χώρας διευκολύνεται η επαναπροώθησή τους στην Τουρκία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας