ΗΠΑ καταγγέλλουν: Ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα υπέρ Χαφτάρ στη Λιβύη!

1659
λιβύη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης των ΗΠΑ Αφρικής, η Ρωσία ανέπτυξε μαχητικά αεροσκάφη για την υποστήριξη των χερσαίων δυνάμεων της ρωσικής εταιρείας παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών Wagner, που μάχονται στο πλευρό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού(LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ!

Τις προηγούμενες μέρες, υπήρξε παραπληροφόρηση, προερχόμενη από τουρκικές στρατιωτικές υπηρεσίες, ότι η Wagner αποχώρησε από τη Λιβύη, σε μια προσπάθεια να αποδυναμωθεί η εικόνα του LNA τόσο στη Λιβύη όσο και διεθνώς.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική ρωσική βάση Astrakhan, υπήρξε εναέριος ανεφοδιασμός από ιρανικά αεροσκάφη και στη συνέχεια έφτασαν στη Συρία στην αεροπορική βάση Hmeimim.

Τα ρωσικά μαχητικά, με τελικό προορισμό τη Λιβύη, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Αμερικανών αξιωματούχων,στην προσπάθεια να αποκρύψουν την προέλευση τους, ξαναβάφτηκαν(!).

Η υποστήριξη της ρωσικής κυβέρνησης, με την αποστολή αερομαχητικών στην επιχειρησιακή δράση της Wagner στη Λιβύη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υποδηλώνει την ενεργή παρουσία της Ρωσίας στην Αφρική και περαιτέρω την εμπλοκή και στρατιωτική στήριξη, στη Λιβυκή σύγκρουση, του LNA και της Βουλής των Αντιπροσώπων εναντίον του τουρκικού στρατού κατοχής, των πολιτοφυλακών της φιλότουρκης κυβέρνησης Σάρατζ και των Σύρων μισθοφόρων-τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αμερικανών, τα αερομαχητικά 4ης γενιάς δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς τη στήριξη των ρωσικών, κυβερνητικών, στρατιωτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Ρωσία αποκρύπτει, αρνούμενη τόσο καιρό, την ενεργή στρατιωτική εμπλοκή της στο λιβυκό μέτωπο, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία της Wagner στη Λιβύη, δεν απορρέει από την κυβέρνηση.

Τα MiG-29s & Su-24s  αερομαχητικά εστάλησαν, σύμφωνα με τον έγκυρο δημοσιογράφο Babak Taghvaee,  καθώς τις προηγούμενες μέρες ο Χαλίφα Χαφτάρ είχε προειδοποιήσει ότι θα εξαπέλυε τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση εναντίον τουρκικών στόχων, δυνάμεων του Σάρατζ και Σύρων μισθοφόρων.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η ρωσική παρουσία στη Λιβύη, με την ανάπτυξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο μέλλον, όπως και στη Συρία, θα αποτελέσει παράγοντα αποσταθεροποίησης  για τη Μεσόγειο και την Ευρώπη!

Η Ρωσία, που στο πλευρό της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας και του Προέδρου της, Μπασάρ Αλ Άσαντ, έδωσε τη μεγάλη μάχη εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ απέτρεψε το διαμελισμό της χώρας σύμφωνα με τους δυτικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η Ρωσία στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας, προκρίνει την πολιτική επίλυση στις εμπόλεμες συρράξεις, σύμφωνα και με τις τελευταίες δηλώσεις του ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ για τη Λιβύη.

Άλλωστε, ο οδικός χάρτης 8 σημείων που πρότεινε ο εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ακίλα Σάλεχ, για την άμεση διεξαγωγή εκλογών, μόλις η Λιβύη απελευθερωθεί από τους Τούρκους κατακτητές, είχε την θετική ανταπόκριση της ρωσικής κυβέρνησης.

Κλείνουμε αυτό το σημείωμα αναφερόμενοι στο άρθρο του διευθυντή της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, İbrahim Karagül.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι η δεύτερη φάση της τουρκικής επιχείρησης στη Λιβύη θα περιλαμβάνει τον βομβαρδισμό των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του LNA στην Ανατολική Λιβύη, τόσο με αεροπορικές επιδρομές όσο και από τη θάλασσα.

Οι βόμβες θα πέφτουν στο Αρχηγείο του Χαφτάρ και ίσως αυτήν την επίθεση θα την νοιώσουν  όλες οι μεσογειακές χώρες“.

Ο LNA αγωνίζεται να προστατέψει την πατρίδα του, την Ελλάδα, όλες τις χώρες της Μεσογείου από τους Τούρκους τρομοκράτες, μάχεται ενάντια στους επεκτατικούς σχεδιασμούς δημιουργίας της “Νέας Τουρκίας“…

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας