Δημόσιοι υπάλληλοι: Συλλαλητήριο σήμερα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

1038
υπάλληλοι

Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6 μ.μ. και πορεία στη Βουλή πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, από δεκάδες δημοσιοϋπαλληλικές ομοσπονδίες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, για την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. 

Την απόφαση για τη σημερινή κινητοποίηση πήρε ευρεία σύσκεψη 118 οργανώσεων, της 30ής Ιανουαρίου. Σ’ αυτήν αποφασίστηκε η διεξαγωγή αγώνα υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 103 του Συντάγματος, έτσι ώστε για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου να προσλαμβάνεται μόνιμο και όχι έκτακτο προσωπικό, και να μετατρέπονται αυτόματα οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων που καλούν στο συλλαλητήριο, το αίτημα για μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις δεν αφορά μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Δεν πρέπει να αφεθούν οι εργοδότες να αυξάνουν τα κέρδη τους, να κρατούν σε ομηρία και ανασφάλεια τους εργαζόμενους, να τους τρομοκρατούν και να τους απολύουν χωρίς αποζημίωση, και για το λόγο είναι αναγκαίος ο αγώνας για την κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για τις πάγιες ανάγκες των επιχειρήσεων και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου, καθώς και για την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας (μερική απασχόληση, ενοικιαζόμενη, εκ περιτροπής εργασία κτλ.).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας