Μήνυση κατά της Airbnb κατέθεσε η πόλη του Παρισιού, ζητά 12,5εκ.€

1386
airbnb

Μήνυση κατά της Airbnb κατέθεσε η πόλη του Παρισιού κατηγορώντας την εταιρεία για δημοσίευση περίπου χιλίων παράνομων διαφημίσεων για ενοικιάσεις ακινήτων. Οι Αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας ζητούν 12,5 εκατ. ευρώ από την αμερικανική εταιρεία.

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία οι ιδιοκτήτες σπιτιών στο Παρίσι μπορούν να δίνουν τα διαμερίσματά τους για βραχύχρονη μίσθωση μέχρι 120 ημέρες τον χρόνο. Οι διαφημίσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν και συγκεκριμένα στοιχεία ώστε να είναι εμφανές ότι οι ιδιοκτησίες δεν ενοικιάζονται για περισσότερο.

Σύμφωνα με έναν νόμο του 2018 εταιρείες όπως η Airbnb υποχρεούνται να πληρώσουν πρόστιμα έως και 12.500 ευρώ για κάθε αγγελία και αυτή την ρύθμιση επικαλείται ο δήμος της «Πόλης του Φωτός».

«Ο στόχος είναι να τελειώνουμε με τις παράνομες ενοικιάσεις που έχουν χαλάσει κάποιες γειτονιές του Παρισιού» δήλωσε η Αν Ινταλγκό, δήμαρχος της πόλης.

Δεν είναι λίγες οι πόλεις σε αρκετά κράτη που έχουν εκφράσει ανησυχίες πως οι πλατφόρμες τύπου Airbnb χρησιμοποιούν πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι ξενοχοδείων και μπορούν να μετατρέψουν ολόκληρες γειτονιές σε «αποστειρωμένες», τουριστικές ζώνες.

Απαντώντας, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι έχει ήδη λάβει μέτρα για να βοηθήσει τους χρήστες της πλατφόρμας της να συμμορφωθούν με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, όμως πρόσθεσε ότι οι κανόνες του Παρισιού είναι «ανεπαρκείς και σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας