Δεν θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα, ψαλίδι στο δώρο Χριστουγέννων

1939
κοινωνικό μέρισμα

Τέλος το κοινωνικό μέρισμα για χαληλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ μόνο οι δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με την τακτική καταβολή του Δεκεμβρίου θα πάρουν το διπλάσιο ποσό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Δεν πρόκειται να γίνουν αιτήσεις, καθώς δεν υπάρχει μέρισμα, ανέφερε ο υπουργός. Σε ό,τι αφορά στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διεκρίνισε, ότι το μέτρο αφορά περίπου 482 χιλιάδες πολίτες από 256 χιλιάδες νοικοκυριά.

Υπενθυμίζεται ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.

Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

Σημειώνεται πως και το Δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί «ψαλιδισμένο» για την πλειονότητα των εργαζομένων. Ο λόγος είναι πως το ύψος του δώρου Χριστουγέννων υπολογίζεται βάση των απολαβών των μισθωτών από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους και πολλοί εργαζόμενοι το 2020 βρέθηκαν για σημαντικές περιόδους σε καθεστώς αναστολής εργασίας λαμβάνοντας επιδόματα χαμηλότερα από τους μισθούς τους.

Αχτσιόγλου: «Ντράπηκε και η ντροπή με τις “νέες” ανακοινώσεις»

Σχολιάζοντας τις ανακοίνωσεις του Χρ. Σταϊκούρα και του Γ. Βρούτση, η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, δήλωσε δηκτικά: «Σήμερα ντράπηκε και η ντροπή, με τις υποτιθέμενες “νέες ανακοινώσεις και εξειδικεύσεις” δήθεν εξαγγελιών του κ. Μητσοτάκη, από τους κυρίους Σταϊκούρα και Βρούτση. Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ξανά, για τρίτη φορά, τα ίδια υποτιθέμενα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων».

«Το μοναδικό καινούργιο που είπαν είναι ότι αντί για μέρισμα στα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους που χειμάζονται από την κρίση, θα εφαρμόσουν ένα μέτρο αξίας 54 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,03% ΑΕΠ. Ούτε τα μισά, δηλαδή, από όσα έδωσαν στα ΜΜΕ και σκόπευαν να χαρίσουν στα φιλικά τους ΚΕΚ με το “σκόιλ ελικίκου“. Για το δε δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε, αυτοθαυμαζόμενος για τις μεγάλες του επιτυχίες, το πετσόκομμά του. Και εις ανώτερα», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας