Γλίτωσε το ολοκαύτωμα και δολοφονήθηκε άγρια το 2018 επειδή ήταν Εβραία

1523
ολοκαύτωμα

λίτωσε από το ολοκαύτωμα αλλά όχι από τους φασίστες. Ο λόγος για την 85χρονη Μιρέιγ Νολ, Εβραία στο θρήσκευμα, που δολοφονήθηκε στο σπίτι της στο Παρίσι.
Οι δράστες μαχαίρωσαν την Μιρέιγ Νολ 11 φορές και κατόπιν έβαλαν φωτιά στο σπίτι της στο 11ο διαμέρισμα του Παρισίου και οι γαλλικές δικαστικές αρχές βλέπουν
θρησκευτικό μίσος πίσω από τη δολοφονία της 85χρονης επιζήσασας του Ολοκαυτώματος.
Η Μιρέιγ Νολ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1932. Η γυναίκα, της οποίας τα παιδιά ζουν σήμερα στο Ισραήλ, είχε διαφύγει την τελευταία στιγμή των στρατοπέδων συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας, χάρη στο βραζιλιάνικο διαβατήριο της μητέρας της.
Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος δύο υπόπτων που συνέλαβε η γαλλική αστυνομία. Για την υπόθεση οι δύο ύποπτοι ανακρίνονται για δολοφονία εκ προμελέτης για θρησκευτικούς λόγους, ληστεία και καταστροφή ξένης περιουσίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τη γαλλική Parisien, ένας εκ των υπόπτων είναι γνωστός στις αρχές, καθώς το 2017 είχε καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου κοριτσιού.
Έντονη ήταν η αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας.
«Είναι πραγματικά τρομακτικό να βλέπουμε ότι εν έτει 2018, μια Εβραία γυναίκα 85 ετών δολοφονήθηκε στο σπίτι της, με μεγάλη βιαιότητα καθώς την μαχαίρωσαν 11 φορές πριν πυρπολήσουν το σπίτι της. Αναμένουμε μια απολύτως διαφανή έρευνα για να αποκαλυφθούν οι ακριβείς συνθήκες του εγκλήματος», δήλωσε ο Φρανσίς Καλιφάτ, εκπρόσωπος των Γαλλικών Εβραϊκών Θεσμών.
Σχολιάζοντας το αποτρόπαιο έγκλημα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τόνισε την «απόλυτη προσήλωσή του» στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού.
Οι γαλλικές εβραϊκές οργανώσεις απηύθυναν κάλεσμα σε συγκέντρωση σιωπηρής διαμαρτυρίας στην πλατεία Νασιόν της γαλλικής πρωτεύουσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας