Γιατί Ν. Δένδια ;

531

Ο Ν. Δένδιας υπερασπίστηκε και πολύ σωστά , μετά την επεισοδιακή αλλά επιτυχή για την χώρα , συνέντευξη  πού έδοσε με τον Μ. Τσαβούσογλου στην ΄Αγκυρα , την ανάγκη να διατυπώνονται ευθέως οι διαφωνίες μεταξύ των χωρών και να μη κρύβονται κάτω από το χαλί και τις κλειστές πόρτες .

Και όμως δεν πρόλαβε “ ο άλέκτωρ λαλήσαι τρείς “ και ο Ν. Δένδιας κατά την συνάντησή του στην Αθήνα με τον μεταβατικό Πρόεδρο της Λιβύης , ενώ είπε πολλά και   διάφορα , άνοστα και ανούσια , που συνήθως λέγονται δημόσια μετά απ΄αυτές τις συναντήσεις , “ ξέχασε “ και κατάπιε τη γλώσσα του να αναφερθεί στο παράνομο και εξοργιστικό τουρκολιβυκό μνημόνιο , μνημείο αυθαιρεσίας, πρόκλησης  και ωμής καταπάτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ίδιας της κυριαρχίας της χώρας μας .

Γιατί αυτή η αποσιώπηση κ. Ν. Δένδια ;

Γιατί αυτή η ανώμαλη προσγείωση στην πεπατημένη του “ σιωπητηρίου “ με τη Λιβύη ; Μήπως μετά το “ τόλμημα “ της ΄Αγκυρας ακολούθησε το τράβηγμα των αυτιών σας από τα γνωστά άγνωστα κέντρα του εσωτερικού και του εξωτερικού και ιδιαίτερα από τον αρχηγό του κόμματός σας και πρωθυπουργό ;

Εκτός κι΄αν η “ σύγκρουση “ της ΄Αγκυρας υπήρξε ΄ενας “ διάτοντας αστέρας “ για εσωτερική κατανάλωση και για πρόκληση εφήμερων εντυπώσεων .

Ό,τι και αν συμβαίνει , όμως , το μήνυμα της ΄Αγκυρας δεν μπορεί να ακυρωθεί ή να πεταχθεί στα σκουπίδια και να ξεχασθεί .

Μια νέα ανεξάρτητη , πολυδιάστατη , σχεδιασμένη , συνολική και αποφασιστική πολιτική διεθνών οικονομικών , εξωτερικών και αμυντικών σχέσεων για την Ελλάδα έχει αποδειχθεί πολλάκις πως είναι ρεαλιστική και αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου για την χώρα και τον ελληνικό λαό .

 

                                                                                                     Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας