Ψυχροπολεμικό παραλήρημα Τραμπ: Σκέφτεται να κόψει πλήρως σχέσεις με Κίνα

984
μέχρι

Να κόψει τους δεσμούς με το Πεκίνο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, απειλεί τώρα ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η Ουάσινγκτον θα μπορούσε ενδεχομένως να κόψει τους δεσμούς με την Κίνα ως μέρος της απάντησής της στη διαχείριση της πανδημίας από το Πεκίνο.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε» δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News όταν ρωτήθηκε πώς θα απαντούσαν οι ΗΠΑ στην Κίνα και πρόσθεσε: «Θα μπορούσαμε να διακόψουμε ολόκληρη τη σχέση μας».

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε επίσης ότι η διακοπή των σχέσεων με την Κίνα θα γλιτώσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου 500 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο πρόεδρος αναφερόταν πιθανώς στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα, το οποίο ανήλθε σε 419 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Τραμπ ανέφερε ότι έχει μια καλή σχέση με τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζιπίνγκ.

«Τώρα δεν θέλω να του μιλήσω» πρόσθεσε ωστόσο.

Τόνισε ότι ήταν «πολύ απογοητευμένος» με την Κίνα, λέγοντας ότι «θα μπορούσαν να σταματήσουν» την εξάπλωση του κορονοϊού.

Τα τελευταία σχόλια του Τραμπ για την Κίνα έρχονται καθώς η κυβέρνησή του εξετάζει τρόπους να τιμωρήσει το Πεκίνο για μια φερόμενη προσπάθεια της Κίνας να αποκρύψει πληροφορίες σχετικά με τον κορονοϊό και το ξέσπασμά του στην πόλη Γουχάν.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του Τραμπ και του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ανέφεραν χωρίς στοιχεία ότι ο κορονοϊός προήλθε από κρατικό εργαστήριο που βρίσκεται στο Γουχάν.

Η Κίνα αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας