Γερμανία: Η Μέρκελ ζητά υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο

712
Γερμανία: Η Μέρκελ ζητά υποχρεωτικό
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Σολτς η υπηρεσιακή καγκελάριος της Γερμανίας.

Η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι πρέπει να επιβληθεί στη χώρα της υποχρεωτικός εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο.

Θυμίζουμε πως την Τρίτη ο Όλαφ Σολτς, ο οποίος πρόκειται να ορκιστεί καγκελάριος την επόμενη εβδομάδα, είπε ότι εντός εβδομάδων η κυβέρνησή του θα καταθέσει ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρα του ένα σχέδιο νόμου, προκειμένου ο εμβολιασμός για τον νέο κορονοϊό να καταστεί υποχρεωτικός.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε πάντως πως δεν θα «μαστιγώσει» τους κυβερνητικούς βουλευτές προκειμένου να στηρίξουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, και ότι θα τους «επιτρέψει» την ελεύθερη ψήφο.

Η εν λόγω κίνηση σημαίνει ότι η Γερμανία είναι πιθανό να αποτελέσει το τρίτο ευρωπαϊκό κράτος, μετά την Αυστρία και την Ελλάδα, που θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τον SARS-CoV-2.

O Σολτς δέχτηκε έντονη πίεση από περιφερειακούς ηγέτες να διατάξει νέο εθνικό lockdown, ωστόσο επέμεινε ότι ο εμβολιασμός ήταν η προτεραιότητά του.

«Το τρέχον ζήτημα που αντιμετωπίζουμε είναι ο εμβολιασμός και τα ενισχυτικά φάρμακα. Είναι μια τεράστια πρόκληση», είπε στην εφημερίδα Bild.

«Είναι γεγονός ότι πολλοί δεν έχουν εμβολιαστεί και αυτός είναι ο λόγος που τώρα έχουμε πρόβλημα ως χώρα», προσέθεσε ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας.

«Δεν μπορείς απλώς να παρακολουθείς την κατάσταση, ασυγκίνητος. Εάν είχαμε υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, τότε η σημερινή κατάσταση θα ήταν αλλιώτικη».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό εμβολιασμού στη Γερμανία είναι περίπου το ίδιο με εκείνο του Ηνωμένου Βασιλείου, με το 68,5 τοις εκατό των ενηλίκων να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας