Γερμανία βάζει Τουρκία στην Ευρωπαϊκή άμυνα για να χρηματοδοτηθεί-Επειγόντως ελληνικό βέτο

565
Γερμάνια βάζει Τουρκία στην Ευρωπαϊκή άμυνα

Ο Οθωμανικός Στρατός στις διαταγές των Γερμανών

Κόλπο γκρόσο εναντίον Ελλάδας και Κύπρου επιχειρεί η Γερμανία η οποία επέτρεψε στην Τουρκία να κάνει αίτηση για να εισέλθει στο σχέδιο Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (PESCO) της ΕΕ.

Το Βερολίνο προσπαθεί να βάλει με “νύχια και με δόντια” την Τουρκία στον ευρωπαϊκό μηχανισμό Άμυνας, τον μόνο μη διαβρωμένο μηχανισμό από τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Με τον τρόπο αυτό θα χρηματοδοτηθούν τα αμυντικά σχέδια του Ερντογάν τα οποία χρειάζονται επειγόντως ρευστό.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο “οθωμανικός Στρατός του Ερντογάν βρίσκεται στις υπηρεσίες των Γερμανών”.

Γερμανικοί διπλωματικοί κύκλοι σημειώνουν μάλιστα πως αυτό… θα εξομαλύνει τις σχέσεις με Ελλάδα -Κύπρο στην Αν. Μεσόγειο.

Πώς η Γερμανία “άνοιξε την πόρτα” στην Τουρκία

Η Γερμανία πριν έναν χρόνο πρότεινε -επιτυχώς- να γίνονται δεκτές στο πρόγραμμα PESCO χώρες μη μέλη της ΕΕ.

Το Βερολίνο άνοιξε με το  τρόπο αυτό, το “παράθυρο ευκαιρίας” στην Τουρκία ώστε να εισέλθει στην ευρωπαϊκή στρατιωτική συμμαχία απειλώντας την ίδια την αμυντική ύπαρξη της ΕΕ.

Έκανε αίτηση η Τουρκία

Σύμφωνα με γερμανικό ΜΜΕ που επικαλείται διπλωματικές πηγές, η Άγκυρα έχει ζητήσει να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή αμυντικό σχέδιο που παρέχει στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών.

“Η Τουρκία την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε στην Ολλανδία αίτηση συμμετοχής στο σχέδιο κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας (PESCO)”.

H Toυρκία προσπαθεί να βελτιώσει την στρατιωτική της ισχύ συμμετέχοντας στην στρατιωτική συμμαχία της Pesco.

Η Άγκυρα έχει κάνει αίτηση συμμετοχής σε αμυντικό σχέδιο 1 δισ ευρώ της ΕΕ!

Το πρόγραμμα της PESCO που δημιουργήθηκε το 2017 δίνει την δυνατότητα στις χώρες μέλη με αμυντικές δυνατότητες να αναπτύξουν συνεργασίες με άλλες χώρες. Παράλληλα τους δίνει την δυνατότητα διεξαγωγής ασκήσεων επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα PESCO το διαχειρίζεται η Ολλανδία.

Στο πλαίσιο της PESCO, έχουν εγκριθεί και βρίσκονται εν εξελίξει 46 έργα, σε τομείς όπως εκπαίδευση, εκσυγχρονισμός συστημάτων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κλπ.

Γερμανικές διπλωματικές πηγές τόνισαν το εξής απίστευτο:

“Ελπίζουμε ότι η συνεργασία με την Τουρκία στο πλαίσιο της PESCO – εκτός από τη βελτίωση της συνεργασίας (της χώρας) με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ – θα επιτύχει την εξομάλυνση των σχέσεων με την Κύπρο και την Ελλάδα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας