Η Ρωσία στέλνει εσπευσμένα στρατό στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν-Σηκώθηκαν τουρκικά Bayraktar

Σηκώθηκαν τουρκικά Bayraktar

Νέα αντιπαράθεση έχουμε ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν. Οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν κατέλαβαν μια περιοχή 6 χλμ δυτικά του χωριού Verin Shorzha, στην επαρχία Gegharkunik, αναπτύσσοντας τις δυνάμεις τους και προχώρησαν στην οχύρωση της περιοχής.

Σε βίντεο που γυρίστηκε σε τοποθεσία περίπου 6 χλμ δυτικά του Verin Shorzha, σε μια βουνοπλαγιά είναι φανερό ότι τα σύνορα του Karvachar, έχουν καταληφθεί από το Αζερμπαϊτζάν.

Αυτές οι κινήσεις, ενεργοποίησαν, (καθυστερημένα) την Ρωσία, η οποία έστειλε στρατεύματα εσπευσμένα στην περιοχή στα σύνορα της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από την συνομιλία του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν, με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά τεταμένη. Το Αζερμπαϊτζάν μετέφερε σημαντικές δυνάμεις του στρατού του και στο Syunik και προφανώς προτίθεται να προχωρήσει βαθιά στην Αρμενία.

Επιπλέον, καταγράφηκαν πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών Bayraktar TB2 στον εναέριο χώρο της περιοχής. Το Γερεβάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα με αίτημα να παρέμβει στην κατάσταση και να αποτρέψει την παραβίαση της ακεραιότητας της χώρας.

Μεγάλη άσκηση από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν 

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί την ίδια στιγμή μια μεγάλη άσκηση με τη συμμετοχή 15 χιλιάδων στρατιωτών. Η άσκηση περιλαμβάνει περίπου 100 άρματα μάχης, 50 μαχητικά και ελικόπτερα και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Στη δήλωση του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, αναφέρθηκε ότι η στρατιωτική άσκηση ξεκίνησε, σύμφωνα με το σχέδιο που ενέκρινε ο Πρόεδρος Ilham Aliyev.
Δείτε βίντεο:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας