Βαρουφάκης πρότεινε Μ.Φύσσα για Πρόεδρο. Μ.Φύσσα: Δεν ήμουν ενήμερη, δεν δέχομαι

400
φύσσα

Το ΜέΡΑ25, δια στόματος Γιάνη Βαρουφάκη, σε μια απρόσμενη κίνηση, πρότεινε τη Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια ευκαιρία – μια ευκαιρία να σηματοδοτήσουμε την απόφασή μας να υπερνικήσουμε τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης στη δήλωσή του έξω από τη Βουλή, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματος.

«Αντί για συστημικό λειτουργό ή παροπλισμένο πολιτικό, που ήταν μέρος του προβλήματος, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης», τόνισε και συνέχισε:

«Το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα – την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει».

Το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα. Αν όμως βουλευτές άλλων κομμάτων συνυπογράψουν την υπερκομματική μας πρόταση, ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού θα έχει σταλεί.

Μάγδα Φύσσα: Δεν γνώριζα και δεν αποδέχομαι την πρόταση Βαρουφάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας


Η Μάγδα Φύσσα, ούτε γνώριζε, ούτε αποδέχεται την πρόταση υποψηφιότητάς της για την Προεδρία της Δημοκρατίας, που έκανε νωρίτερα την Πέμπτη, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική», αναφέρει αρχικά η Μάγδα Φύσσα.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα ευχαριστεί τον γραμματέα του ΜέΡΑ 25 για την πρόταση, τονίζει, όμως, πως δεν μπορεί να την αποδεχθεί καθώς έχει αφιερώσει όλες της τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης Χρυσής Αυγής, η οποία «έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας».

Ολόκληρη η δήλωση της Μάγδας Φύσσα έχει ως εξής:

«Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ. Αφ’ ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ’ ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική».

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας