Το Oruc Reis 10ν.μ από Μεγίστη! Η Τουρκία εξευτελίζει κυβέρνηση-πολιτικό κατεστημένο

1108
oruc

Πολύ κοντά στο Καστελλόριζο, έχοντας κλείσει τον πομπό του, βρέθηκε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί το τουρκικό ερευνητικό έσπασε το φράγμα των 12 ν.μ, των δυνητικών χωρικών υδάτων της χώρας μας και προσέγγισε στα 10 ν.μ., κατ’ άλλους στα 9 ν.μ, από το Καστελλόριζο και πλέον κινείται νοτιοδυτικά.

Τα πλοία Ataman και Cengiz Han συνοδεύουν το Ορούτς Ρέις. Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική NAVTEX έχει δεσμεύσει περιοχή μέχρι τα 6,5 ν.μ.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, ανέφερε σαδιστικά, περιφρονώντας κάθε δικαίωμα της χώρας μας, ότι αν χρειαστεί θα σταλεί και γεωτρύπανο στην περιοχή.

Σημειώνεται πως και χθες, Δευτέρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις παρέμεναν σε επιφυλακή.

Οι εντολές που είχαν λάβει οι Ε.Δ. είναι να έχουν αναπτυχθεί με σκοπό την προστασία των ελληνικών χωρικών υδάτων μέχρι τα 6 ν.μ από το σύμπλεγμα, ενώ στην περιοχή δυνητικής ελληνικής κυριαρχίας (6 με 12 ν.μ.) οι ελληνικές δυνάμεις παίζουν θέατρο και ειδοποιούν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, μέσω ασυρμάτου(!), ότι βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας!

Η Τουρκία εξευτελίζει κυβέρνηση και πολιτικό κατεστημένο

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η είσοδος του Oruc Reis στα “δυνητικά χωρικά ύδατα που βρίσκονται στα 12 ν.μ, επειδή η Ελλάδα υπακούει στο casus belli της Τουρκίας και δεν ασκεί το νόμιμο δικαίωμα της για την επέκταση των χωρικών της υδάτων, κουρελιάζει κάθε ίχνος προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας, ενώ προωθεί εμπράκτως την τουρκική θέση πως τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία εξευτελίζει και χορεύει στο ταψί την κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, που βάζουν τις ένοπλες δυνάμεις να παρατηρούν ως θεατές την πειρατική τουρκική πολιτική να εκδηλώνεται όλο και πιο προκλητικά σε βάρος της Ελλάδας, προκαλώντας τετελεσμένα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μόνο ως καραγκιοζιλίκια μπορούν να θεωρηθούν οι σημερινές δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη, υπουργού Επικρατείας της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, επιχειρώντας να διορθώσει τις δηλώσεις του πως κόκκινη γραμμή για την Ελλάδα είναι τα 6 ν.μ, τα έκανε περισσότερο μούσκεμα.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Γεραπετρίτης δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό πως “η κόκκινη γραμμή είναι μία και μόνη ότι δεν απεμπολούμε ποτέ το δικαίωμα να φτάσουμε τα 12 ν.μ“. Μπορεί για το ελληνικό κατεστημένο να μην απεμπολεί ποτέ τα 12 ν.μ αλλά μη επεκτείνοντας και ποτέ τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ, προκαλεί αρνητικά τετελεσμένα. Ένα δικαίωμα που εξαγγέλλεται αλλά δεν ασκείται ποτέ, παραπέμπεται στις καλένδες και με την πάροδο του χρόνου παύει να είναι και δικαίωμα, παγιώνοντας de facto την μη εφαρμογή του και έτσι την απεμπόληση του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας