Α.Κορτούνοφ-Ρωσικό Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων: Υπέρ 12ν.μ στο Αιγαίο.Κατά του τουρκολυβικού μνημονίου

1023

Ο Α. Κορτούνοφ, Διευθυντής του Ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων, του πιο έγκυρου ρωσικού think tank σε θέματα διεθνούς πολιτικής, το οποίο συνδέεται με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας,  παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη στον Πέτρο Παπακωνσταντίνου και στην κυριακάτικη “Καθημερινή” (18/10).

Ο Αντρέι Κορτούνοφ τόνισε στη συνέντευξή του ότι οι πρακτικές της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο την οδηγούν σε απομόνωση από τους γείτονες της και βρίσκουν αντίθετη την Ρωσία.

Στην τηλεφωνική αυτή συνέντευξή του, ο Αντρέι Κορτούνοφ αποδοκίμασε τη Συμφωνία Ερντογάν-Σάρατζ για την χάραξη της ΑΟΖ, αυτό που στη χώρα μας ονομάζουμε τουρκολυβικό μνημόνιο, ενώ αποδοκίμασε και το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, ενώ προειδοποίησε ότι τυχόν άμεση στρατιωτική ανάμειξη της Τουρκίας στην κρίση του Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Μόσχα.

Τέλος, ο κ. Κορτούνοφ θεώρησε “λογική” την θέση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, για το νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα έως τα 12 ν.μ, ενώ τόνισε ότι η Τουρκία είναι ολοκληρωτικά απομονωμένη σε αυτό το ζήτημα και αποτελεί ένα “παιχνίδι που δεν μπορεί να κερδίσει”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας