Α.Μπλίνκεν: Ζητάει διευκρινίσεις γιατί χρειάστηκαν να κληθούν στο Καζακστάν ρώσικες δυνάμεις

616

Καταγγέλλει ενδεχόμενες κυβερνητικές αποφάσεις για βολές χωρίς προειδοποίηση κατά εξεγερμένων στο Καζακστάν

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τις συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Καζακστάν.

«Δεν πιστεύω ότι θα δούμε οποιαδήποτε σημαντική πρόοδο την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Μπλίνκεν μιλώντας στο CNN.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης πως η Ουάσινγκτον ζητάει διευκρινίσεις από τους αξιωματούχους του Καζακστάν σχετικά με το γιατί χρειάστηκαν να καλέσουν δυνάμεις ασφαλείας υπό τη Ρωσία για να αντιμετωπίσουν την εσωτερική αναταραχή, ενώ κατήγγειλε τη διαταγή για πυρά χωρίς προειδοποίηση εναντίον των ταραχοποιών, που εξέδωσε η κυβέρνηση του Καζακστάν.

«Η διαταγή να πυροβολούν χωρίς προειδοποίηση, στο βαθμό που υφίσταται, είναι λάθος και θα πρέπει να ακυρωθεί», τόνισε ο Μπλίνκεν.

«Υπάρχει μια οδός διαλόγου και διπλωματίας για να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε ορισμένες από αυτές τις διενέξεις και να αποφύγουμε την αντιπαράθεση. Η άλλη οδός είναι αυτή της αντιπαράθεσης και των μαζικών συνεπειών για τη Ρωσία, αν ανανεώσει την επίθεσή της στην Ουκρανία. Βρισκόμαστε στο σημείο να δούμε ποια οδό είναι έτοιμος να πάρει ο πρόεδρος Πούτιν», δήλωσε ακόμη ο Μπλίνκεν προς το CNN.

Οποιαδήποτε κίνηση για την επίλυση των ζητημάτων, τόνισε, θα πρέπει να γίνει σε αμοιβαία βάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας