Αστυνομικός με πολιτικά έβγαλε το όπλο του στην ΑΣΟΕΕ

1373
αστυνομικός

Το περιστατικό έγινε ευρέως γνωστό, μετά τη δημοσίευση βίντεο, το οποίο φέρεται να απεικονίζει έναν – εκτός υπηρεσίας – αστυνομικό να τραβάει όπλο εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Η ένταση φέρεται να έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ο νεαρός αστυνομικός εισήλθε στον πανεπιστημιακό χώρο για να πάρει την κοπέλα του, η οποία είναι φοιτήτρια.

Κάποιοι φοιτητές αναγνώρισαν ότι είναι αστυνομικός και του επιτέθηκαν.

Ο αστυνομικός, που ήταν με πολιτικά, έβγαλε όπλο και με αυτό απειλούσε τους φοιτητές.


Άνδρες των ΜΑΤ
 αντιλήφθηκαν την ένταση και έκαναν χρήση κρότου λάμψης για να «φυγαδεύσουν» τον αστυνομικό, ο οποίος είχε σταθμεύσει τη μηχανή του έξω από την πύλη του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Συνδικαλιστικές παρατάξεις του Πανεπιστημίου με ανακοινώσεις τους καταδίκασαν το επεισόδιο.

Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση των εκπροσώπων φοιτητών της Π.Α.Σ.Π. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη) αναφορικά με το περιστατικό με τον οπλοφόρο ειδικό φρουρό στο προαύλιο του ΟΠΑ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα όπλα, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στο στόχαστρο

Καταγγέλλουμε την συνεχή και απροκάλυπτη επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα οι οποίες σε πλήρη συνεννόηση με την πολιτική τους ηγεσία καταλύουν καθημερινά κάθε έννοια Δημοκρατίας και Ελευθερίας.

Το σημερινό περιστατικό με ασφαλίτη ο οποίος κραδαίνοντας όπλο εισήλθε στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου το οποίο ήταν γεμάτο από φοιτητές και φοιτήτριες φαίνεται πως είναι μέρος ενός επεξεργασμένου σχεδίου προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να θρηνήσουμε θύματα εντός Πανεπιστημιακού χώρου.

Στο όνομα της ασφάλειας των πολιτών διαπράττονται καθημερινά αναρίθμητα περιστατικά αστυνομικής βίας την ίδια ώρα που το οργανωμένο έγκλημα θεριεύει βρίσκοντας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τον καλύτερο σύμμαχο για τις βρωμοδουλειές του.

Η δέσμευση περί αισθήματος ασφάλειας επί κυβέρνησης αρίστων όπως μας υποσχέθηκαν αποδεικνύεται ένα ακόμη χονδροειδές ψέμα και αποκαλύπτει το πιο αποκρουστικό και αντιδημοκρατικό προσωπείο τους. Έφτασε η ώρα πλέον να αντιταχθούμε μαζικά για να ακυρώσουμε οριστικά τα σχέδια τους πριν πετύχουν τον στόχο τους και θρηνήσουμε θύματα.

Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ το περιστατικό – Ζητά διοικητική διερεύνηση

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.»

» Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.»

» Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.»

» Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας