«Απόβαση» αγροτών από την Κρήτη στην Αθήνα-Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο

422
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών από την Κρήτη έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες αγρότες που έφτασαν στην Αθήνα από την Κρήτη.
Περίπου 300 – 400 αγρότες έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά στις 06:00 το πρωί και αυτήν την ώρα είναι έξω από το κτίριο του υπουργείου στην Αχαρνών.
«Θα πάμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να πούμε αυτά που πρέπει να πούμε… Αν μας ακούσει κάποιος» δήλωσε ένας κτηνοτρόφος μιλώντας στον ΑΝΤ1, μετά την έλευση στον Πειραιά, ενώ δεύτερος σημείωσε: «Απ’ ό,τι μάθαμε ο υπουργός έχει φύγει στη Θεσσαλονίκη. Δεν πειράζει, εμείς θα πάμε έξω από το υπουργείο. Ευελπιστούμε να βγει ο υφυπουργός τουλάχιστον και να μας κάνει δεκτά τα αιτήματά μας».
Υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου, στο οποίο αναμένεται να εκθέσουν όλα τα προβλήματά τους.
Οι αγρότες έχουν προαναγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.
Έξω από το υπουργείο είναι ενισχυμένες οι δυνάμεις της αστυνομίας και έχει σχηματιστεί φραγμός από δύο κλούβες. Παράλληλα, σε ισχύ είναι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.
Σημειώνεται πως για τις 11:00 είναι προγραμματισμένη και συγκέντρωση παραγωγών σταφίδας από την Πελοπόννησο. Η τιμή πώλησης του προϊόντος, όπως καταγγέλλουν, διαμορφώνεται πολύ κάτω του κόστους ενώ σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει και το μηδέν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας