Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία – επισιτισμό – τουρισμό

306
απεργούν

24ωρη απεργία πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουνίου, από τους εργαζομένους του κλάδου Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων σε πολλές πόλεις της χώρας.

Το Συνδικάτο Αττικής καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο υπουργείο Τουρισμού (Αμαλίας 12 – Σύνταγμα).

«Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στα ξενοδοχεία και την εστίαση, με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν, ετοιμάζουν νέα επίθεση στα δικαιώματά μας! Νέο ξεζούμισμα, με ατέλειωτη δουλειά, με σπαστά ωράρια στις κουζίνες, 7ήμερο, μη υποχρεωτική εφαρμογή των ΣΣΕ, ομηρία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και “δουλεμπορικά” παντού», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο.

«Όσο περισσότερα κέρδη αποκομίζουν από τη δουλειά μας κάθε χρόνο, τόσο χειρότερες συνθήκες διαμορφώνονται για εμάς τους εργαζόμενους», σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με απεργία.

Στο πλαίσιο διεκδικήσεων που έχει διαμορφώσει, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής αιτήματα:

Υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, με δυο συνεχόμενα ρεπό. Επαναφορά και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών και του εφάπαξ. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.

Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο πραγματοποιεί και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.

Στην Πάτρα, στο πλαίσιο της απεργίας, θα γίνουν περιφρουρήσεις σε χώρους δουλειάς, ενώ στην Κω θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στις 7 μ.μ., έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας