Απεργούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία

990
οενγε

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία την Τρίτη 11 Ιούνη, απαιτώντας υπογραφή Ενιαίας Κλαδικής Σύμβασης για την ιδιωτική υγεία.

Τα κλαδικά σωματεία Αθήνας και Βορείου Ελλάδας καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη στην Αθήνα στις 11π.μ., στο υπουργείο Εργασίας, και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.

Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία αντιμετωπίζουν, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλους τους εργασιακούς χώρους, την τρομοκρατία που καλλιεργείται στους χώρους δουλειάς και τα εμπόδια που βάζει η εργοδοσία.

«Τα αιτήματα που θέτουμε, για Ενιαία Υποχρεωτική Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις, επαναφορά επιδομάτων και ειδικών αδειών/ωραρίων, για κατάργηση του παγώματος των τριετιών, για κατώτατο μισθό 751 ευρώ, βρίσκουν την καθολική συμφωνία των συναδέλφων. Η απεργία στις 11 Ιούνη εκφράζει την ανάγκη να αγωνιστούμε οργανωμένα, συλλογικά. Να βάλουμε τις ανάγκες μας στο προσκήνιο, να κάνουμε τη δυσαρέσκεια αγωνιστική κινητοποίηση. Να πάρουμε οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια μας. Η επιτυχία της απεργίας θα θέσει γερά τις βάσεις για να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά μας, να κατακτήσουμε Κλαδική Σύμβαση που θα βελτιώνει σημαντικά τους όρους εργασίας», σημειώνουν τα Σωματεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας