Αντί θαρραλέου ανοίγματος στη Ρωσία, “τυπική” συνάντηση Δένδια με Λαβρόφ

901
ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της 56ης Διάσκεψης Ασφαλείας, στο Μόναχο.

Ο Νίκος Δένδιας, αντί να επιχειρήσει, σε μια συγκυρία έντονων αντιπαραθέσεων και διαφωνιών Άγκυρας-Μόσχας, ένα ουσιαστικό και γενναίο άνοιγμα προς τη Ρωσία, περιορίστηκε σε μια μάλλον τυπική και για τα μάτια του κόσμου συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ, η οποία είχε περισσότερο τετριμμένο χαρακτήρα.

Δυστυχώς οι  κυβερνήσεις αυτής της χώρας, όσο η Δύσηλιγοστεύει” στην περιοχή και τον σύγχρονο κόσμο τόσο γίνονται πιο υπηρετικές απέναντί της.

Η συνάντηση ΔένδιαΛαβρόφ ήταν προγραμματισμένη για τις 15:30 (τοπική ώρα), την Παρασκευή.

Οι υπουργοί Ελλάδας Ρωσίας συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή ασφάλεια, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Για τη συνάντηση του Νίκου Δένδια και του Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωση εξέδωσε και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ, επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Μεταξύ αυτών ήταν η κατάσταση στη Συρία, οι προσπάθειες σταθεροποίησης της Λιβύης και ευρύτερα η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ανατολική Μεσόγειο.

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1228338434663690242

​Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας είχε επισκεφτεί τη Μόσχα τον περασμένο Νοέμβριο. Επί τάπητος είχαν τεθεί τότε σειρά θεμάτων, με τον Έλληνα υπουργό να κάνει λόγο για «αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων», σε πρόσφατη συνέντευξή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας