Αντίδραση από Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε στη θέση του τον Δένδια

188
Ο Τσαβούσογλου έβαλε στη θέση του τον Δένδια

Μετά τον Ομέρ Τσελίκ, και τις απόπειρες διδασκαλείας διπλωματίας μέσω Twitter, η επόμενη επίσημη αντίδραση του τουρκικού κράτους αναφορικά με την on camera σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα, ήρθε από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρθηκε, όσα από τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν αναφορά στο γεγονός, ακολουθώντας την γραμμή Ερντογάν, επιτίθενται στον Νίκο Δένδια, για το ότι ξεκίνησε την κόντρα.

Ο Ερντογάν, πήγε την υπόθεση ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας ότι αφού δεν έχει δικαίωμα η Τουρκία να διορίζει τον πατριάρχη, έτσι δεν έχει δικαίωμα και η Ελλάδα να διορίζει μουφτή στη Θράκη για τους μουσουλμάνους.

Στη συνέχεια τον απασχόλησε το θέμα των Κατεχομένων, όπου το ‘συνταγματικό δικαστήριο’ απαγόρευσε τα θρησκευτικά μαθήματα κορανίου, στη βάση της κοσμικότητας. Ο Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί (το έχει δηλώσει ο ίδιος και οι συν αυτώ) να καταργήσει την κοσμικότητα για λογαριασμό ενός ισλαμικού κράτους, έψεξε τους Tουρκοκύπριους ότι δεν εφαρμόζουν τις αρχές της κοσμικότητας με αυτή την απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας