Αμερικάνικος μισθοφορικός στρατός Blackwater έτοιμος στο Ντονμπάς με Ουκρανικό ναζιστικό Τάγμα-Αζόφ

1662
Αμερικανός μισθοφορικός στρατός Blackwater

Ο Ρώσος υπουργός Αμύνης καταγγέλλει σχέδιο προβοκάτσιας με χημικά, σε βάρος της Μόσχας, σαν θρυαλλίδα πολέμου.

Manlio Dinucci, Reseau International, 2-2-22

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

Το τηλεφώνημα μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι «δεν πήγε καλά», πρωτοσέλιδα του CNN: Ενώ «ο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο είναι σχεδόν βεβαία, όταν το παγωμένο έδαφος επιτρέπει την διέλευση των τανκς», ο Ζελένσκι «ζήτησε από τον Μπάιντεν να χαμηλώσει τον τόνο του, υποστηρίζοντας ότι η ρωσική απειλή εξακολουθεί να είναι αβέβαιη».

Ενώ ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος ακολουθεί μια πιο επιφυλακτική στάση, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συγκεντρώνονται στο Ντονμπάς στις παρυφές της περιοχής Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ που κατοικείται από ρωσικούς πληθυσμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ειδικής Αποστολής Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία, που αποκρύπτονται από το κυρίαρχο σύστημα ελεγχόμενης ενημέρωσης, οι στο οποίο μιλούν μόνο για τη ρωσική ανάπτυξη, υπάρχουν μονάδες του ουκρανικού στρατού και της Εθνικής Φρουράς δυνάμεως περίπου 150 χιλιάδων στρατιωτών. Είναι οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι, και ως εκ τούτου διοικούνται αποτελεσματικά, από στρατιωτικούς συμβούλους και εκπαιδευτές των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ.

Από το 1991 έως το 2014, σύμφωνα με την Υπηρεσία Έρευνας του Κογκρέσου των ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, με περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια μετά το 2014 και περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια που παρείχε το NATO Trust Funds στο οποίο συμμετέχει επίσης η Ιταλία. Αυτό είναι μόνο ένα μέρος των στρατιωτικών επενδύσεων που πραγματοποιούνται από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Η Βρετανία, για παράδειγμα, έχει συνάψει διάφορες στρατιωτικές συμφωνίες με το Κίεβο, επενδύοντας ιδίως 1,7 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας στην ενίσχυση των ναυτικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας: Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει τον οπλισμό ουκρανικών πλοίων με βρετανικούς πυραύλους, την κοινή παραγωγή 8 μονάδων ταχείας εκτόξευσης πυραύλων, την κατασκευή ναυτικών βάσεων στη Μαύρη Θάλασσα και επίσης στην Αζοφική θάλασσα, μεταξύ Ουκρανίας, Κριμαίας και Ρωσίας. Στο πλαίσιο αυτό, οι στρατιωτικές δαπάνες της Ουκρανίας, οι οποίες το 2014 ισοδυναμούσαν με το 3% του ΑΕΠ, αυξήθηκαν σε 6% το 2022, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από τη στρατιωτική επένδυση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, υπάρχει το σχέδιο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Erik Prince, ιδρυτή της αμερικανικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Blackwater – που τώρα μετονομάστηκε σε Ακαδημία – η οποία έχει προμηθεύσει μισθοφόρους στη CIA, στο Πεντάγωνο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για μυστικές επιχειρήσεις (συμπεριλαμβανομένων βασανιστηρίων και δολοφονιών), κερδίζοντας δισεκατομμύρια δολάρια.

Το σχέδιο του Έρικ Πρινς, το οποίο αποκαλύφθηκε από έρευνα του περιοδικού Time, είναι να δημιουργήσει έναν ιδιωτικό στρατό στην Ουκρανία μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας Lancaster 6, μέσω της οποίας ο Πρινς παρείχε μισθοφόρους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, και της κύριας ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών που ελέγχεται από τη CIA. Δεν γνωρίζουμε, φυσικά, ποιες θα ήταν οι αποστολές του ιδιωτικού στρατού που δημιούργησε στην Ουκρανία ο ιδρυτής της Blackwater, σίγουρα με χρηματοδότηση από τη CIA. Εν πάση περιπτώσει, μπορεί να προβλεφθεί ότι, από τη βάση στην Ουκρανία, θα διεξαγάγει μυστικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τη Ρωσία και άλλες περιοχές.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η καταγγελία, από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σοϊγκού, που ανέφερε ότι στην περιοχή του Ντονέτσκ υπάρχουν “ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ που προετοιμάζουν μια προβοκάτσια με τη χρήση άγνωστων χημικών ουσιών“. Αυτή θα μπορούσε να είναι η σπίθα που θα προκαλέσει την έκρηξη ενός πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης: μια χημική επίθεση εναντίον ουκρανών πολιτών στο Ντονμπάς, που θα αποδοθεί αμέσως στους Ρώσους του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, οι οποίοι θα δέχονταν επίθεση από τις υπέρτερες ουκρανικές δυνάμεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή, προκειμένου να αναγκάσουν τη Ρωσία να επέμβει στρατιωτικά προς υπεράσπισή τους.

Στην πρώτη γραμμή, έτοιμο να σφάξει ρώσους από το Ντονμπάς, βρίσκεται το ( νεοναζιστικό )τάγμα Αζόφ, που προήχθη σε σύνταγμα ειδικών δυνάμεων, εκπαιδευμένο και οπλισμένο από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, το οποίο έχει διακριθεί από την αγριότητά του στις επιθέσεις εναντίον των ρωσικών πληθυσμών της Ουκρανίας.

Το Azov, το οποίο στρατολόγησε νεοναζί από όλη την Ευρώπη κάτω από το λάβαρο των SS Das Reich, που υιθέτησε, διοικούσε ο ιδρυτής του Andrey Biletsky, που προήχθη σε συνταγματάρχη. Δεν είναι μόνο μια στρατιωτική μονάδα, αλλά ένα ιδεολογικό και πολιτικό κίνημα, του οποίου ο Μπιλέτσκι είναι ο χαρισματικός ηγέτης ειδικά για την οργάνωση νεολαίας που εκπαιδεύεται στο μίσος για τους Ρώσους με το βιβλίο του “Τα λόγια του Λευκού Φύρερ”. ».

Μάνλιο Ντινούτσι, πηγή: Il Μανιφέστο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας