Αμερικανονατοϊκό προπύργιο υπό “κατοχή” η Αλεξανδρούπολη. Το ΝΑΤΟ παρακάμπτει το Βόσπορο

39
υπό “κατοχή” η Αλεξανδρούπολη

150 ελικόπτερα και χιλιάδες στρατιώτες των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Καθώς διευρύνεται η στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στην Βόρεια Ελλάδα με ολική παράκαμψη των Στενών του Βοσπόρου. Στρατηγικός κόμβος πλέον η Αλεξανδρούπολη.

Άρματα μάχης, τεθωρακισμένα, μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα, χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιήσουν την Αλεξανδρούπολη ως κόμβο μεταφοράς από και προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

7 θηριώδη μεταγωγικά αμερικανικά πλοία τύπου “ENDURANCE” θα καταπλεύσουν στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί οι δυνάμεις θα προωθηθούν- όπως αναφέραμε – προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα διεξαχθεί και μεγάλη ελληνοαμερικανική άσκηση στην Ξάνθη.

Αλεξανδρούπολη: Μετατρέπεται σε κόμβο του ΝΑΤΟ

Πάνω από 150 αμερικανικά ελικόπτερα συνολικά, ανάμεσα τους και επιθετικά τύπου Apache, θα έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να πάρουν μέρος σε διάφορες ασκήσεις στην Ελλάδα και τις άλλες βαλκανικές χώρες.

Η κεντρική άσκηση είναι η “DEFENDER Europe 2021” όπου θα πάρουν μέρος αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και φυσικά από τις άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ θα “τρέχουν” και άλλες ασκήσεις υπό την «ομπρέλα επιχειρήσεων» της “Poseidon Trident 2021”.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Evros-news.gr:

Από τις 24 Φεβρουαρίου 2021, την ερχόμενη Τετάρτη δηλαδή έως τον Μάιο, θα καταφτάσουν στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης και θα προωθηθούν προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη:

-110 ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού τύπου Black Hawks,
-25 επιθετικά τύπου Apache,
-10 Chinook
-για πρώτη φορά και άρματα μάχης και συνολικά περισσότερα από 1.800 οχήματα

Τα πρώτα ελικόπτερα και οχήματα φτάνουν το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης με το “θηριώδες” αμερικανικό πλοίο ENDURANCE που ήδη πέρασε τα στενά του Γιβραλτάρ και κατευθύνεται προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μεταφέρει ελικόπτερα και οχήματα, κάποια από τα οποία μάλιστα θα πάρουν μέρος σε άσκηση ελληνοαμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Ξάνθης.

Όπως είχαμε αποκαλύψει, θα καταφθάσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα 7 θηριώδη μεταγωγικά αμερικανικά πλοία τύπου ENDURANCE που έρχεται στις 24 Φεβρουαρίου.

Η μεταφορά αρχικά δεν θα γίνει μέσω του σιδηροδρόμου, όπως με επιτυχία συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, λόγω των ζημιών που έχει υποστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο του Έβρου σε κάποια σημεία λόγω των πλημμυρών, αλλά οδικώς.

Τα ελικόπτερα βέβαια θα συναρμολογηθούν και θα πετάξουν μέσω του αεροδρομίου “Δημόκριτος” για τα σημεία των ασκήσεων.

Από τον Μάρτιο και μετά και αφού αποκατασταθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, θα γίνει και πάλι η συνδυασμένη μεταφορά προς Ρουμανία κυρίως.

Το αξιοσημείωτο είναι, ότι τα αμερικανικά μεταγωγικά πλοία δεν θα φέρνουν, αλλά θα παραλαμβάνουν και στρατιωτικό υλικό, που θα φτάνει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα αποσυναρμολογείται όποιο πρέπει να θα φορτώνεται.

Ήδη την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να έρχονται ελικόπτερα και υλικό από την Ευρώπη για να επιστρέψουν στις ΗΠΑ.

Για όλο αυτό τον… οργασμό δραστηριότητας, που φέρνει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στο επίκεντρο και αναδεικνύει την γεωστρατηγική του θέση και σημασία, είχε κάνει δηλώσεις ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κώστας Χατζημιχαήλ, δηλώνοντας ότι:

«Για το επόμενο εξάμηνο και μέχρι τα μέσα Αυγούστου δίδεται στον Οργανισμό η ευκαιρία να ξεδιπλώσει μέρος των τρομακτικών δυνατοτήτων του λιμένα στην ταυτόχρονη φιλοξενία μεγάλων πλοίων, στις συνδυασμένες μεταφορές, στην εγγύτητα πρόσβασης του σε κάθε σημείο της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και στην ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πολλαπλών εμπορικών και στρατιωτικών φορτίων, με ακρίβεια, ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό».

Πώς ολοκληρώνεται η παράκαμψη των Στενών του Βοσπόρου

Η παράκαμψη του Βοσπόρου περνά μέσω της “Σιδηροδρομικής Εγνατίας”, ένα νέο σιδηροδρομικό διάδρομο 720 χλμ που θα ξεκινά από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και θα καταλήγει στο Ορμένιο (κοντά στα σύνορα με Τουρκία).

Από εκεί θα συνδεθεί με τις πόλεις Μπουργκάς και Βάρνα στο βουλγαρικό έδαφος με τελικό προορισμό την Ρουμανία.

Επί της ουσίας η Ελλάδα μέσω του διαδρόμου αυτού θα συνδεθεί με την Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τις Βαλτικές χώρες.

Η Σιδηροδρομική Εγνατία θα δημιουργήσει ένα συνεχόμενο δίκτυο για τις μεταφορές logistics καθώς θα περνά από 4 λιμάνια, 6 αεροδρόμια και 6 logistic centers και θα εκμεταλλεύεται πλήρως το αναπτυσσόμενο λιμάνι του Πειραιά στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Σημειώνεται, ότι η χάραξη της σιδηροδρομικής Εγνατίας θεωρείται ύψιστη προτεραιότητα για τις ΗΠΑ για να ολοκληρωθεί η παράκαμψη των Στενών. Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει ανακοινώσει τη δημιουργία νέας Διώρυγας στο Βόσπορο.

Επόμενο βήμα είναι η σύνδεση της Via Carpathia με την Εγνατία οδό που θα δώσει τεράστια αξία και στα λιμάνια Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Το 2019 είχε γίνει και η πρώτη μεταφορά Αμερικανικών δυνάμεων από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στην Ρουμανία, μέσω αυτών των οδών με απόλυτη επιτυχία.

Η Via Carpatia θα συνδέει τον βορρά με τον νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά μήκος των ανατολικών συνόρων. Προβλέπει την άμεση οδική σύνδεση της Κλαϊπέντα (λιμάνι της Λιθουανίας) με τη Θεσσαλονίκη, μέσα από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Ανατολικών Βαλκανίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας