Τουρκία: Κατέληξε ηρωικά μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας ο M.Koçak

5298
τουρκία

Ντροπή όχι μόνο για την βαρβαρότητα των κυβερνώντων στην Τουρκία αλλά κυρίως για την αδιάφορη, δήθεν, πολιτισμένη Ευρώπη και τους υποκριτές που κυριαρχούν στον πλανήτη, η φριχτή αλλά κάτι παραπάνω από ηρωική θυσία μετά από απεργία πείνας του Mustafa Koçak, η οποία ακολούθησε τον θάνατο,  επίσης, από απεργία πείνας της Helin Bolek και οι δύο μέλη του ανατρεπτικού μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum το οποίο με τα ανατρεπτικά τραγούδια του έβρισκε τεράστια απήχηση ιδιαίτερα στη νεολαία της Τουρκίας. Και οι δύο κατέφυγαν στον ύστατο αυτό για τα ανθρώπινα μέτρα αγώνα προκειμένου να προασπίσουν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες ενάντια στο άθλιο καθεστώς Ερντογάν και στο βάρβαρο βαθύ τουρκικό πολιτικό κατεστημένο.

Ζητάμε ταπεινά συγγνώμη και από τους δύο αυτούς πραγματικούς αγωνιστές της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, γιατί δεν κάναμε όσα οφείλαμε να πράξουμε για να σταματήσει η δίωξή τους. Η μνήμη τους θα χαραχθεί αιώνια σε όσους και όσες ακόμα απομένει στοιχειώδης ανθρωπιά σε όλον τον πλανήτη.

Έφυγε από τη ζωή, στα 28 χρόνια του, μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας ο Mustafa Koçak, μέλος του συγκροτήματος  Grup Yorum λιγότερο από έναν μήνα μετά τον θάνατο, επίσης από απεργία πείνας, της τραγουδίστριας του ίδιου συγκροτήματος, Helin Bolek στις 3 Απριλίου. Στο μεταξύ στα πρόθυρα του θανάτου βρίσκεται και ο κιθαρίστας του συγκροτήματος İbrahim Gökçek ο οποίος διεξάγει και αυτός πολύμηνη απεργία πείνας μέχρι θανάτου.

Πριν μερικές εβδομάδες, η δικηγόρος του φυλακισμένου απεργού πείνας είχε καταγγείλει ότι ο Μουσταφά υποβαλλόταν σε υποχρεωτική σίτιση δεμένος με οχτώ χειροπέδες στα χέρια και στα πόδια καθώς και με σχοινιά από το σώμα και το κεφάλι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το prologos.gr, η δικηγόρος κατήγγειλε ότι επιχειρήθηκε 73 φορές η αναγκαστική σίτιση του, στην οποία αντιστάθηκε ηρωικά και τις 73 φορές βγάζοντας τον ορό με τα δόντια του. Ήταν 30 κιλά και δεμένος στα χέρια και τα πόδια.

Ο Μουσταφά άρχισε την απεργία πείνας στις 3 Ιουλίου του 2019 μέσα στις φυλακές της Τουρκίας με αίτημα να καταργηθούν τα ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς κρατούμενους, να καταργηθούν οι νόμοι που αναγνωρίζουν τις καταθέσεις των «καρφιών» της αστυνομίας, να γίνει έρευνα και να τιμωρηθούν οι βασανιστές αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Κωνσταντινούπολη, να ακυρωθεί η παράνομη ποινή με την οποία τον καταδίκασαν, να γίνει από την αρχή ένα νόμιμο δικαστήριο για την υπόθεσή του και να σταματήσουν οι άδικες, παράνομες αποφάσεις εις βάρος του και εις βάρος όλου του λαού.

Όπως αναφέρει το prologos.gr, πριν ενάμιση μήνα πραγματοποιήθηκε η απαγωγή του Μουσταφά από τις φυλακές και επιχειρήθηκε για 73 φορές η αναγκαστική σίτιση του, στην οποία αντιστάθηκε ηρωικά 73 φορές βγάζοντας τον ορό με τα δόντια του. Ήταν 30 κιλά και δεμένος στα χέρια και τα πόδια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας