Αμερικανική μεραρχία “καταλαμβάνει” την Αλεξανδρούπολη. ΝΑΤΟϊκή Άσκηση με στόχο περικύκλωση Ρωσίας

1914
μεραρχία

“Κατάληψη” του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, της πόλης και της περιοχής ετοιμάζουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της μεγάλης ΝΑΤΟϊκής άσκησης ‘Defender Europe 21″.

Η άσκηση αυτή έχει νεοψυχροπολεμικό χαρακτήρα και διεξάγεται με στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας και τον έλεγχο των κινήσεων του Ρωσικού στόλου μέσω Δαρδανελίων.

Σημειώνουμε το ιδιαίτερο στρατηγικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Αλεξανδρούπολη. Οι ΗΠΑ συγκροτούν ναυτική βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, επιδιώκουν την αγορά του λιμανιού που ξεπουλά η κυβέρνηση και συμμετέχουν στον πλωτό σταθμό αεροποίησης φυσικού αερίου έξω από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με επιδίωξη τη μεταφορά αμερικανικού σχιστολιθικού αερίου προς την Ευρώπη.

Η θεσμοθέτηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, της πόλης και της περιοχής ως μιας μεγάλης αντιρωσικής αμερικανονατοϊκής στρατιωτικής βάσης εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για όλη την Ελλάδα και κινδύνους υπονόμευσης της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αφού  ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε μια δεδομένη στιγμή θα έχουν ως πρώτη επιλογή τη στήριξη των τουρκικών σχεδιασμών όσο και αν αυτοί κινούνται σε βάρος της χώρας μας και των νόμιμων δικαιωμάτων της.

Αυτές τις ημέρες δρομολογείται η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ με τίτλο “Defender Europe 20”.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση του ΝΑΤΟ, με 37.000 στρατιώτες από 18 κράτη – μέλη (σ.σ. σε σύνολο 29), που συμμετέχουν στην συμμαχία.

20.000 οχήματα και κοντέινερ με υλικά μεταφέρονται προς την Πολωνία και την Εσθονία, όπου θα λάβει χώρα η άσκηση. Για να καταλάβετε γιατί η Αμερική δίνει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτή την άσκηση, θα συμμετάσχει με 20.000 στρατιώτες. Πρόκειται για την μεγαλύτερη άσκηση τα τελευταία 25 χρόνια στην ιστορία του ΝΑΤΟ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 Απριλίου και να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, πριν ακόμη ξεκινήσει η Άσκηση, στην Ελλάδα βρίσκεται κλιμάκιο Αμερικανών προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την “Defender Europe 21”, η οποία θα διεξαχθεί στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στα Βαλκάνια, με την Θράκη να προκρίνεται ως ένας από τους πιθανότερους προορισμούς.

Γι’ αυτό τον σκοπό, το προσεχές χρονικό διάστημα, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα φθάσει μία Μεραρχία, η οποία αναμένεται να ξεφορτώσει άρματα Bradley, ελικόπτερα, αρματιοφορείς και εκατοντάδες κοντέινερ με εξοπλισμό.

Όπως επεσήμαναν στρατιωτικές πηγές σχετικά με τις προετοιμασίες, το γεγονός ότι έρχονται όλες αυτές οι δυνάμεις δεν είναι καθόλου τυχαίο, όπως επίσης κι ότι ξεκινούν οι προετοιμασίες σχεδόν τρία εξάμηνα πριν από την πραγματοποίηση της άσκησης.

 

Δείτε βίντεο από τις προετοιμασίες της άσκησης “Defender Europe 20”:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας