Εξοργισμένοι συνταξιούχοι προς Μητσοτάκη: «Ντροπή σου, κύριε πρωθυπουργέ!»

2234
συνταξιούχοι

Εξοργισμένοι συνταξιούχοι… υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την είσοδο του στο υπουργείο Εργασίας, όπου μετέβη χθες το πρωί για την παρουσίαση-φιέστα της ψηφιακής σύνταξης, από κοινού με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με το tvxs.gr, oι συνταξιούχοι που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο ζητούσαν απαντήσεις από τον πρωθυπουργό τόσο για τα αναδρομικά, όσο και για τις εκκρεμείς συντάξεις. Όταν εκείνος προσπέρασε άρχισαν να φωνάζουν: «Ντροπή σου, κύριε πρωθυπουργέ!»

Ο πρωθυπουργός, κατά την παρουσία του στο υπουργείο Εργασίας δεν αναφέρθηκε καν στο ζήτημα των αναδρομικών, παρά την προαναγγελία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ότι αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσει τον τρόπο και το χρόνο καταβολής μετά και την απόφαση του ΣτΕ. Άδραξε την ευκαιρία της φιέστας για να πει ότι η ψηφιακή σύνταξη, το σύστημα ΑΤΛΑΣ δηλαδή, «είναι η αρχή του τέλους της ταλαιπωρίας των συνταξιούχων και μια καλή, πρακτική απόδειξη πως η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη».

Ωστόσο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) είχε εκ των προτέρων αποδομήσει πλήρως τη ρητορεία Μητσοτάκη και Βρούτση για τις εκκρεμείς συντάξεις και την κατηγορεί για «παραπλάνηση και εξαπάτηση» των πολιτών.

«Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετική και αγγίζει τα όρια της παραπλάνησης και της εξαπάτησης τόσο από την πλευρά της Πολιτικής Ηγεσίας όσο και από αυτήν της Διοίκησης του Φορέα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Xαρακτηρίζει ως «επικοινωνιακή φούσκα» τους όρους και το περιεχόμενο της περίφημης «ψηφιακής απονομής» των συντάξεων, τονίζοντας πως οι μοναδικές συντάξεις που πληρούν τις προϋποθέσεις της ψηφιακής σύνταξης είναι οι συντάξεις χηρείας που έχουν διανυθεί αμιγώς στον τέως ΟΓΑ καθώς και ελάχιστες συντάξεις γήρατος του ίδιου Ταμείου.

Καταγγέλλει, δε, ότι οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν από 250.000 το καλοκαίρι του 2019 σε περίπου 300.000 τον Φεβρουάριο του 2020, υπογραμμίζοντας πως από τον φετινό Μάρτιο και μετά, η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί πολύ περισσότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας