ΑΚΚΕΛ: Καταπέλτης για τις παράνομες-εγκληματικές αποκοπές ρεύματος-Καταγγελία αποκοπής στο σπίτι Β.Τσιοπανίδη

1423
Καταπέλτης για τις παράνομες

Σωτήριο έτος 2021 14-01  εν μέσω σκληρού μακροχρόνιου lockdown , με μικρά παιδιά σε τηλεκπαίδευση, με σύζυγο να κάνει μέσω internet διδακτορικό σε πανεπιστήμιο της Κύπρου, στην μέση του χειμώνα, με προβλέψεις καιρού για τον Έβρο έως και -10 βαθμούς.

Η ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε να έρθει σήμερα να μου κόψει το ρεύμα !!! Μια υποτιθέμενη εταιρεία κοινής ωφέλειας παραβαίνοντας κάθε νόμο εθνικό αλλά και Ευρωπαϊκό κόβει χωρίς δεύτερη σκέψη και φυσικά χωρίς κανένα ήθος το ηλεκτρικό ρεύμα ανθρώπων που χτυπήθηκαν βάναυσα τα τελευταία χρόνια από τις πολιτικές των μνημονίων.

Φυσικά και δεν τους άφησα να το κόψουν και τους τόνισα πως θα θα ειδοποιήσω την αστυνομία και θα ζητήσω την αυτόφωρη σύλληψη τους για κλοπή, αυτοδικία αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σήμερα έστειλα καταγγελία στην επιτροπή αναφορών του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν είναι δυνατόν εν μέσω καραντίνας και ενώ πρέπει βάση νόμου να παραμένουμε σπίτι η ΔΕΔΗΕ να σου κόβει το ρεύμα, πριν τον  covid19 θα μπορούσε κάποιος να φύγει από το σπίτι του ως “ενεργειακός μετανάστης” και να φιλοξενηθεί από κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή κάποιους φίλους, τώρα όμως και βάση του  άρθρο 285 ΠΚ αυτό είναι παράνομο. Επίσης είναι εγκληματικό διότι χωρίς ρεύμα είναι αδύνατη η διαβίωση του ανθρώπου και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις θανάτων στην Ελλάδα λόγω αποκοπών της ΔΕΔΗΕ που έχασαν την ζωή τους προσπαθώντας να ζεσταθούν με αυτοσχέδιους τρόπους ή να μαγειρέψουν.

Λόγο κορωνοιού όμως έκλεισαν και τα σχολεία και η εκπαίδευση γίνεται με τηλεδιάσκεψη, που φυσικά οι ηλεκτρονικές συσκευές λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα. Η ΔΕΔΗΕ το γνωρίζει αλλά στον βωμό των εισπράξεων προχωρεί καθημερινά σε χιλιάδες αποκοπές παραβιάζοντας ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας άρθρο 16παρ.4 όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, δικαίωμα που η ΔΕΔΗΕ στερεί από χιλιάδες Ελληνόπουλα. Επίσης από 13-01-2021 ο δήμος Ορεστιάδας έχει κριθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι θερμοκρασίες άγγιζαν τους -9 βαθμούς, οι δήμοι της περιοχής καθόριζαν θερμενομενους χώρους για τους άστεγους, ώστε να μην πεθάνουν από το κρύο, δυστυχώς στις 15-01-2021 ένας άστεγος 45 ετών πέθανε από το κρύο. Με αυτές τις συνθήκες η ΔΕΔΗΕ που μόνο ως κοινοφελης εταιρεία δεν λειτουργεί, κόβει το ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά, χωρίς κανένα έλαιος.

Λόγω του γεγονότος ότι το ρεύμα όπως το νερό αποτελεί αγαθό το οποίο δεν μπορεί να αποστερηθεί από τον πολίτη χωρίς σοβαρό και εύλογο λόγο, με της αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΔΗΕ απειλείται η ζωή ανθρώπου ή βλάβη της υγείας του (Μ.Πρ.Αθ. 1273/2016, Μ.Πρ.Αθ. 5486/2015, Μ.Πρ.Αθ. 5083/2015 ΤΝΠ Νόμος, Μ.Πρ.Αθ. 550/2012 ΝοΒ 2012. 319, Μ.Πρ.Αθ. 6822/2008 ΕφΑΔ 2008. 1049), καθώς και όταν α­πειλείται η επιβίωση της οικογένειάς του (βλ. Μ.Πρ.Αθ. 10000/2015, Μ.Πρ.Αθ. 9998/2015, Μ.Πρ.Αθ. 3399/2015 ΤΝΠ Νόμος).

Παρακάτω θα σας εξηγήσω γιατί είναι παράνομο η ΔΕΗ- ΔΕΔΔΗΕ να κόβει το ρεύμα στους πολίτες που αδυνατούν να το πληρώσουν. Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου έστειλα το παρακάτω εξώδικο προς τα κεντρικά της ΔΕΗ αλλά και προς τον τότε υπουργό ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη:

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :ΥΠΟΥΡΓΌ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΩΣΤΉ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.

Εξώδικη όχληση

Κύριοι στις 31-10-2019 μου αποστείλατε μια άκρως απειλητική επιστολή χωρίς καμία υπογραφή με μοναδικό τίτλο «Διεύθυνση πωλήσεων Βόρειας Ελλάδας». Απειλείτε ότι θα προβείτε σε αυτοδικία και θα αφαιρέσετε τον μετρητή ρεύματος στην έδρα του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) του οποίου είμαι νόμιμος πρόεδρος, ενώ υπάρχουν κόμματα όπως αυτό της κυβέρνησης, ναι αυτό του υπουργού σας και πολιτικού σας προϊστάμενου, που χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και φυσικά είναι στο απυρόβλητο από μέρους σας. Παρότι ο λογαριασμός μου είναι ενταγμένος στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και τα εισοδήματά μου είναι 6.000 €.

Στην επιστολή σας αναφέρετε ότι: επιφυλάσσεστε να ασκήσετε κάθε νόμιμο δικαίωμα σας που απορρέει από την κείμενη νομοθεσία για τη διεκδίκηση της ως άνω οφειλής, μη αποκλειόμενης της έκδοσης εντολής απενεργοποίησης μετρητή φορτίου !!!!!
Στο πρώτο σκέλος συμφωνούμε ότι έχετε κάθε νόμιμο δικαίωμα και υποχρέωση να διεκδικήσετε το ποσό της οφειλής. Στο νόμιμο τρόπο όμως δεν υπάγεται η αποκοπή του μετρητή ρεύματος. …

Το ρεύμα ως αγαθό ανήκει στο εμπράγματο δίκαιο και κάθε κατάσχεση αυτού χωρίς προηγούμενη δικαστική απόφαση συνιστά κλοπή και αυτοδικία, όπως θα σας αποδείξω παρακάτω με την κείμενη νομοθεσία και όχι τις εικασίες περί νομοθεσίας αφαίρεσης μετρητή που ψευδώς επικαλείστε στην απειλητική ανώνυμη επιστολή σας.

Λόγω του ότι η μονομερής Διακοπή ρεύματος από την ΔΕΗ συνιστά Κλοπή (ΠΚ 372)
1) Σύμφωνα με τον νόμο (ΠΚ 372, ΑΚ 947) (και σχετική οδηγία της ΕΕ) το ρεύμα είναι ΠΡΑΓΜΑ, που βρίσκεται στα χέρια και κατοχή του καταναλωτή.

Συνεπώς η «βίαιη» και χωρίς την συναίνεσή του αφαίρεσή (διακοπή) του από την ΔΕΗ (παραγωγού/προμηθευτή/διανομέα) για οφειλές του δανειολήπτη προς αυτήν, συνιστά την Διάπραξης εκ μέρους της ΔΕΗ, ΚΛΟΠΗΣ…! (ΠΚ 372).

Συνεπώς, η ΔΕΗ (παραγωγός/προμηθευτής/διανομέας) μπορεί μόνο να διεκδικήσει στα αστικά δικαστήρια την χρηματική οφειλή (ενοχή) ή την απόδοση του «πράγματος» (ρεύμα) σύμφωνα με τις διατάξεις του ΑΚ και ΚΠολΔ, αλλά πάντα μόνο με εκτελεστή δικαστική απόφαση και ΟΧΙ δια μονομερούς και «βίαιης» διακοπής του ρεύματος (κλοπής του).
Οι τυχόν διαφορετικοί με τα παραπάνω, όροι στην σύμβαση μεταξύ της ΔΕΗ (παραγωγού/προμηθευτή/διανομέα) και του καταναλωτή, είναι ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΙ και παράνομοι και δεδομένου της ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑΚΗΣ φύσης και θέσης της ΔΕΗ (βλ. παρακάτω).
(*) αρ.947 παρ.2 ΑΚ 372 και αρ.372 παρ.2 ΠΚ ενέργεια = πράγμα.

Κατά κοινοτικό δίκαιο = εμπορεύσιμο αγαθό. (ΔΕΕ C-6/64, C-393/92, C-206/06, C-158/94, C-97/98) Ελλάδα παροχή από προμηθευτή σε καταναλωτή = πώληση πράγματος, ενδ. Π. Πρωτ.Θ 24446/99. Ρεύμα: πώληση προέλευση από ενεργειακές πηγές (ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ Δίκαιο της ενέργειας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ) Σημασία πρέπει να δοθεί ότι ο ηλεκτρισμός ειναι αναγνωρισμένο κοινωνικό αγαθό.

ΤΥΧΟΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ:

Σύμφωνα με το Παρ. Β` και το αρ.8 της σελ. 8 της Σύμβασης της ΔΕΗ με τους καταναλωτές, οι τελευταίοι έχουν αποδεχτεί την διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών των προς αυτήν από την κατανάλωση ρεύματος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ:

1) Κανένας όρος Σύμβασης (όπως το παραπάνω αρ. 8 της Σύμβασης) ΔΕΝ υπερισχύει των Νόμων Δημόσιας Τάξης, όπως είναι το αρ. ΠΚ 372 περί Κλοπής!
Με άλλα λόγια, είναι απαράδεκτο και άκυρο νομικά (και λογικά) να μπορεί ο πολίτης νόμιμα να δίνει το δικαίωμα (για οποιοδήποτε λόγο) στον κλέφτη να τον κλέβει νόμιμα!…ή να τον βιάζει, ή να τον βασανίζει, ή να…τον σκοτώνει !
2) Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι όροι της Σύμβασης μεταξύ της ΔΕΗ και των καταναλωτών είναι – μπορεί να προσβληθούν – ως καταχρηστικοί και παράνομοι, διότι είναι όροι μιας Σύμβασης με ένα ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ, εμπρός στο οποίο ο καταναλωτής ΔΕΝ μπορούσε να μην υπογράψει τους όρους του, γιατί δεν είχε άλλη επιλογή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σε περίπτωση αφαίρεσης μετρητή της οικείας μου στον Σάκκο Ορεστιάδας με αριθμό παροχής 8 22404872-02 που αποτελεί και την έδρα καθώς και τα κεντρικά γραφεία του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ, θα κινηθώ νομικά εναντίον σας και θα ζητήσω την αυτόφωρη σύλληψη όλων των υπευθύνων. Σε όλα τα παραπάνω συνηγορεί και ο συνήγορος του πολίτη με αρ. υποθ. 9842/2011 την οποία έχετε εις γνώση σας και έχει κοινοποιηθεί στο αρμόδιο υπουργείο.

Παρά την εξώδικη όχληση μου που αποδεικνύει με ισχυρά νομικά επιχειρήματα το παράνομο η ΔΕΗ να προβαίνει σε αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και με την αλλαγή ηγεσίας του υπουργείου ενέργειας και ανάληψη καθηκόντων του όπως νόμιζα φίλου Κώστα Σκρέκα η ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε στην καρδιά του χειμώνα να έρθει να μου κόψει το ρεύμα. Παρακάτω θα δείτε την απάντηση του Γερμανού Επίτροπου κ. Oettinger, στην ερώτηση E-008714/2011

προς την Επιτροπή

Άρθρο 117 του Κανονισμού αν μπορεί η ΔΕΗ να διακόπτει την παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72 :
Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές. Ωστόσο, η οδηγία παρέχει την ευχέρεια στα κράτη μέλη (αν και τα υποχρεώνει να το πράξουν) να ορίζουν αυτά την έννοια των ευάλωτων καταναλωτών.

Οδηγία 2009/72/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 13ης Ιουλίου 2009 , σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενεργείας και για την κατάργηση της οδηγίας 2003/54/ΕΚ Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον

ΕΟΧ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ
ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ
Άρθρο 3

3. Τα κράτη μέλη διασφαλίζουν ότι όλοι οι οικιακοί πελάτες και, όπου κρίνεται σκόπιμο από τα κράτη μέλη, οι μικρές επιχειρήσεις (ήτοι οι επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών η ισολογισμό που δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. EUR) απολαύουν της καθολικής υπηρεσίας, δηλαδή του δικαιώματος να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια συγκεκριμένης ποιότητας εντός του εδάφους τους σε λογικές, εύκολα και άμεσα συγκρίσιμες και διαφανείς τιμές που δεν εισάγουν διακρίσεις. Για να διασφαλίσουν την παροχή καθολικής υπηρεσίας, τα κράτη μέλη έχουν την ευχέρεια να καθορίσουν έναν ύστατο προμηθευτή. Τα κράτη μέλη επιβάλλουν στις εταιρείες διανομής την υποχρέωση σύνδεσης των πελατών με το δίκτυό τους υπό όρους, προϋποθέσεις και τιμολόγια που καθορίζονται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 37, παράγραφος

6. Η παρούσα οδηγία επ’ ουδενί εμποδίζει τα κράτη μέλη να ενισχύουν τη θέση των οικιακών, μικρών και μεσαίων καταναλωτών στην αγορά, με τη διεύρυνση των δυνατοτήτων για προαιρετικές συγκεντρώσεις των εκπροσώπων αυτής της κατηγορίας των καταναλωτών.
Το πρώτο εδάφιο εφαρμόζεται με διαφανή και αμερόληπτο τρόπο και δεν εμποδίζει το άνοιγμα της αγοράς που προβλέπει το άρθρο 33.

7. Τα κράτη μέλη λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα για την προστασία των τελικών πελατών και, ειδικότερα, μεριμνούν ώστε να υπάρχουν επαρκείς διασφαλίσεις για την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε κράτος μέλος ορίζει την έννοια των “ευάλωτων καταναλωτών”, όπου μπορεί να γίνεται μνεία στην ενεργειακή φτώχεια, καθώς και, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση διακοπής σύνδεσης τέτοιων καταναλωτών σε κρίσιμες περιόδους. Τα κράτη μέλη εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές τηρούνται και ειδικότερα λαμβάνουν μέτρα προστασίας των τελικών πελατών σε απομακρυσμένες περιοχές. Διασφαλίζουν υψηλά επίπεδα προστασίας των καταναλωτών, ιδίως όσον αφορά τη διαφάνεια σχετικά με τους συμβατικούς όρους και προϋποθέσεις, τη γενική πληροφόρηση και τους μηχανισμούς επίλυσης διαφορών. Τα κράτη μέλη διασφαλίζουν ότι ο δικαιούχος πελάτης μπορεί πραγματικά να αλλάξει προμηθευτή εύκολα. Όσον αφορά τουλάχιστον τους οικιακούς πελάτες, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τα μέτρα που αναφέρονται στο παράρτημα Ι.

8. Τα κράτη μέλη λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα, όπως Εθνικά σχέδια Ενεργειακής Δράσης, ευεργετήματα σε συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, για την εξασφάλιση του απαραίτητου ενεργειακού εφοδιασμού σε ευάλωτους πελάτες ή την υποστήριξη των βελτιώσεων ενεργειακής απόδοσης, έτσι ώστε να αντιμετωπίζεται η ενεργειακή φτώχεια όπου εντοπίζεται, μεταξύ άλλων και μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της φτώχειας. Τέτοια μέτρα δεν εμποδίζουν το ουσιαστικό άνοιγμα της αγοράς που ορίζεται στο άρθρο 33 ή τη λειτουργία της αγοράς και πρέπει να γνωστοποιούνται στην Επιτροπή, όπου αρμόζει, βάσει της παραγράφου 15 του παρόντος άρθρου.

Αυτή η γνωστοποίηση μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του γενικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτους πελάτες είναι και παράνομη και ανήθικη από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ και εγώ δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας