Ένοχη σιωπή: Η πολιτική ηγεσία έθαψε την επέτειο των Ιμίων

559
Η πολιτική ηγεσία έθαψε την επέτειο

Ούτε μια κουβέντα για την επέτειο των Ιμίων και τους τρεις Έλληνες αξιωματικούς που έπεσαν εκπληρώνοντας το καθήκον τους δεν πρόλαβε να γράψει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Άφωνος παρέμεινε όμως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας!

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θεώρησε σκόπιμο ούτε να καταθέσει στεφάνι (έστω σε κάποιο από τα μνημεία) ούτε να οργανώσει επίσημο μνημόσυνο.

Δυστυχώς την ίδια ώρα κανένα από τα κόμματα της Αριστεράς, από το ΚΚΕ έως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, δεν θέλησε να ψελλίσει το παραμικρό για μια επέτειο που δυστυχώς η Αριστερά την ξορκίζει για ακατανόητους λόγους και κακώς τη συνδέει με εθνικιστικά σύνδρομα.

Δεν ήταν όμως μόνον τα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα που επέλεξαν να «ξεχάσουν» την επέτειο των Ιμίων.

Η λήθη απέκτησε απ΄ ό,τι φαίνεται θεσμικά χαρακτηριστικά, καθώς η κυβέρνηση, το κυβερνών κόμμα αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη σημερινή κρίσιμη για τα εθνικά μας ζητήματα συγκυρία κρύφτηκαν! Δεν προέβησαν σε καμία ανακοίνωση. H Ν.Δ. περιορίστηκε σε μια λακωνική αναφορά στα social media, όπως και το ΚΙΝ.ΑΛ. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρινε σκόπιμο να πράξει ούτε αυτό.

Προφανώς όλοι αυτοί ηθελαν να μη χαλάσει το κλίμα των διερευνητικών, να μη θυμίσουν στους Έλληνες ποιοι είναι οι «απέναντι», οι οποίοι συνεχίζουν με συνέπεια την επιθετική τους συμπεριφορά και κυρίως να μην ταράξουν την ένοχη στάση των υπευθύνων της Ιμιακής τραγωδίας, οι οποίοι κυβερνάνε ακόμα δια των συνεχιστών των απόψεων τους, όπως κυρίως αποτυπώνονται δια του ΕΛΙΑΜΕΠ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας