Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο

1098
έκτακτο

Ένα κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει περιοχές της Ελλάδας το Σάββατο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Μόλις λίγα 24ωρα μετά τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέα καιρικά φαινόμενα που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα επηρεάσει την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα -που ήδη μετρά τις «πληγές» της- και θα έχει τη μορφή βροχών και σποραδικών καταιγίδων που θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Αναλυτικότερα, η ΕΜΥ σημειώνει ότι οι περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου».

Δείτε την προειδοποίηση της ΕΜΥ:

Το έκτακτο δελτίο της εμυ για την κακοκαιρία

 

Για την κακοκαιρία εξέδωσε ειδοποίηση και η ευρωπαϊκή υπηρεσία MeteoAlarm. Στον χάρτη που δημοσιοποίησε εμφανίζονται με κίτρινο χρώμα προειδοποίησης η Ανατολική, η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με το MeteoAlarm, σε αυτές τις περιοχές αναμένονται τοπικές καταιγίδες.

Ο χάρτης των έκτακτων καιρικών φαινομένων του MeteoAlarm για το Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019:

Ο χάρτης της κακοκαιρίας για το Σάββατο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας