Άναψαν τα αίματα» στα σύνορα Τουρκίας-Δέχθηκε πυραυλική επίθεση από την Συρία

607
Άναψαν τα αίματα» στα σύνορα Τουρκίας

Πυραυλική επίθεση σε βάρος της από τη Συρία καταγγέλλει πως δέχτηκε η Τουρκία, που απάντησε άμεσα, ενώ ενήμερη για το συμβάν είναι και η Μόσχα.

«Άναψαν τα αίματα» το βράδυ της Πέμπτης ανάμεσα σε Συρία και Τουρκία, με την Άγκυρα να καταγγέλλει πως δέχτηκε πυραυλική επίθεση, στην οποία και απάντησε.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, οι πύραυλοι έπεσαν στο Κιλίς χωρίς να προκαλούνται υλικές φθορές ή θάνατοι, ενώ για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί και η Ρωσία.

«Οι πύραυλοι από τη Συρία έπεσαν σε μια μη κατοικημένη περιοχή στο Κιλίς. Οι πολίτες μας δεν τραυματίστηκαν από το συμβάν και δεν υπήρξε ζημιά ή απώλεια», αναφέρει με ανάρτηση στο Twitter το υπ. Άμυνας της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, η Μόσχα ενημερώθηκε ότι η πυραυλική επίθεση έγινε από το συριακό έδαφος, ενώ άμεση ήταν και η τουρκική απάντηση.

«Οι στρατιωτικές μας δυνάμεις στην περιοχή έχουν ενημερωθεί για το συμβάν. Παρακολουθούμε την εξέλιξη των πραγμάτων» τονίζει το τουρκικό υπ. Άμυνας.

Το Κιλίς είναι πόλη στα νοτιοκεντρικά της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία και η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

https://twitter.com/no_itsmyturn/status/1372627032459378691?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1372627032459378691%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fdiethnis-asfaleia%2F971510_anapsan-ta-aimata-sta-synora-tis-toyrkias-dehthike-pyrayliki

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας