Βατερλό στο Μπαχμούτ-Εκατοντάδες Ουκρανοί πεθαίνουν μαζικά σε αποστολές αυτοκτονίας στην Κλισίφκα

1115

Εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες πεθαίνουν μαζικά σε αποστολές αυτοκτονίας στα νότια “πλευρά” του Μπαχούτ, στην Κλισίφκα. O ρωσικός Στρατός έχει στήσει μια νέα “Κρεατομηχανή” στην περιοχή.

Πριν λίγες ημέρες, οι Ουκρανοί είχαν καταλάβει μετά από μεγάλες απώλειες και μάχες αρκετών ημερών το δίκτυο χαρακωμάτων του οικισμού και κάποια κυρίαρχα υψώματα. Κατάφεραν όμως να τα χάσουν μέσα σε μία ημέρα.

Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν αντεπίθεση με αεροπορική υποστήριξη από ελικόπτερα Ka-52 και ανακατέλαβαν τα συμπλέγματα χαρακωμάτων.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι το ύψωμα 215,7 δυτικά του οικισμού είναι απλά γεμάτο από τα πτώματα των Ουκρανών στρατιωτών κάτι που αποδεικνύεται και από τα βίντεο.

Οι Ουκρανοί δεν τα παράτησαν. Ξεκίνησαν να στέλνουν νέα κύματα επιθέσεων με Πεζικό.  Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής παραμένει το ίδιο. Βατερλό…

Κανένας στρατός στον κόσμο δεν μπορεί να αντέξει τέτοιες κολοσσιαίες απώλειες. Οι Ουκρανοί έχουν υποστεί συντριπτικές ήττες σχεδόν σε όλα τα μέτωπα.

Ρωσικά ΜΜΕ: Ουκρανοί στρατιώτες πεθαίνουν μαζικά στην Κλισίφκα!

Ένα από τα πιο καυτά τμήματα της γραμμής επαφής στο Ντονέτσκ είναι τώρα τα “πλευρά” του Μπαχμούτ. Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έχει ήδη δηλώσει ότι η κατάληψη της πόλης είναι θέμα τιμής για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ουκρανικές δυνάμεις εισβάλλουν στα κυρίαρχα υψώματα γύρω από το Μπαχμούτ με τέτοια επιμονή.

Στην περιοχή του οικισμού της Kleshcheevka και στα κοντινά ύψη υπάρχουν πολλά πτώματα Εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταφέρουν να καταλάβουν τις θέσεις που κατέχει ο ρωσικός στρατός, τότε οι ρωσικές μονάδες περνούν αμέσως στην αντεπίθεση. Και αυτό συμβαίνει πολλές φορές ακόμη και μέσα στην ημέρα.

Η σκληρότητα των μαχών σε αυτή την περιοχή αποδεικνύεται από πλάνα που τράβηξαν οι Ρώσοι στρατιωτικοί με drone. Ένα κομμάτι γης είναι γεμάτο από κρατήρες που σχηματίζονται από το πυροβολικό. Και σχεδόν σε κάθε ένα από αυτά μπορείτε να δείτε πτώματα του ουκρανικού στρατού

Την άμυνα στο ίδιο το χωριό και στα γύρω υψώματα συντηρούν, μεταξύ άλλων, μονάδες των τσετσενικών ειδικών δυνάμεων «Αχμάτ». Σχεδόν κάθε μέτρο της επικράτειας του χωριού και των περιχώρων του βρίσκεται υπό την επίβλεψη χειριστών UAV. Τα drones ανιχνεύουν την κίνηση του ουκρανικού Στρατού και τον χτυπούν.

Οι Ρώσοι στρατιώτες αλλάζουν θέσεις, αναζητούν εχθρικές ομάδες DRGs στην περιοχή του οικισμού και σημειώνουν τη συσσώρευση ανθρώπινου δυναμικού.

Επιτυχημένες ρωσικές αντεπιθέσεις

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για επιτυχημένες αντεπιθέσεις των μονάδων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων νότια του Μπαχμούτ. Νωρίτερα τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν σε αντεπίθεση στην περιοχή της Bogdanovka, η οποία βρίσκεται στα δυτικά της πόλης.

Τώρα παρόμοιες ενέργειες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έλαβαν χώρα δυτικά της Kleshcheevka.

Ο ουκρανικός Στρατός εισήλθε σε αυτήν την περιοχή πριν από λίγες ημέρες, κατέλαβε τα χαρακώματα και ένα από τα κυρίαρχα  υψώματα.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι ως αποτέλεσμα των ενεργειών αντεπίθεσης, οι ουκρανικοί σχηματισμοί υπέστησαν απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό και απομακρύνθηκαν από το προηγουμένως κατεχόμενο σημαντικό ύψος δυτικά της Kleshcheevka.

Το ρωσικό πυροβολικό άνοιξε τον δρόμο. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία κατέστρεψαν πολλά αυτοκινούμενα όπλα και ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τα οποία ήταν καμουφλαρισμένα σε δασική ζώνη δυτικά του καναλιού Seversky Donets-Donbass και ταυτόχρονα νότια του αυτοκινητόδρομου Μπαχούτ-Konstantinovka.

Έτσι, τα ρωσικά στρατεύματα ακύρωσαν όλη αυτή την επιτυχία στην περιοχή Kleshcheevka, για την οποία ο ουκρανικός Στρατός μιλούσε την τελευταία εβδομάδα.

Βίντεο: Oυκρανοί επιζώντες διασκορπίζονται στην Κλισίφκα. Στη συνέχεια εντοπίζονται ατομικά από ρωσικά drone και στοχοποιούνται από το πυροβολικo

Βουνά πτωμάτων στην Κλισίφκα: Η 4η ταξιαρχία τους “έκαψε”!

Μια διμοιρία ATGM του 1ου Τάγματος της 4ης Ταξιαρχίας (Λουγκάνσκ) κατέστρεψε ένα BMP-1 που παρέδιδε τρόφιμα, πυρομαχικά και στρατιώτες.

Στη συνέχεια, μια ομάδα αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ πλησίασε τα ρωσικά χαρακώματα και άρχισε να τα βάλλει. Οι Ρώσοι άνοιξαν πυρ με αντιαρματικά.

Το πρώτο ATGM έπληξε κατευθείαν το T-64BV, το ρωσικό BMP-2 διέλυσε το παρακείμενο BMP-1 μαζί με τα στρατεύματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας