Β.Πούτιν: “Καταστρέψτε τα άρματα της Δύσης”-Οι Ρώσοι εξαΰλωσαν Oυκρανικές αποθήκες όπλων

6201

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πριν λίγο έκανε ειδική αναφορά στις νέες παραδόσεις νέων όπλων των Δυτικών στην Ουκρανία και ανακήρυξε ειδικά τα δυτικά άρματα μάχης που παραδίδονται στους Ουκρανούς ως «στόχο προτεραιότητας των ρωσικών δυνάμεων».

«Οι δυτικοί πύραυλοι προκαλούν ασφαλώς ζημιές αλλά τίποτε το καθοριστικό δεν σημειώνεται στις εμπόλεμες περιοχές όπου χρησιμοποιήθηκαν αυτοί. Το ίδιο ισχύει για τα άρματα μάχης που παρέχουν οι δυτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, τα οποία αποτελούν τον κύριο στόχο για μας», δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Επανέλαβε την αντίθεσή του στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι αυτή μπορεί να επιδεινώσει τις διεθνείς εντάσεις και να απειλήσει την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν θα βελτιώσει την ασφάλεια της Ουκρανίας και ότι, σε γενικές γραμμές, θα κάνει τον κόσμο πολύ πιο ευάλωτο και θα οδηγήσει σε πρόσθετες εντάσεις στη διεθνή σκηνή», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Την ίδια ώρα οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγματα με υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, καταστρέφοντας μεγάλες ουκρανικές αποθήκες δυτικών πυρομαχικών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Χθες το βράδυ, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν πολλαπλό πλήγμα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά των χώρων αποθήκευσης πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού. Ο στόχος του πλήγματος επιτεύχθηκε. Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι καταστράφηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αποθήκες πυρομαχικών δύο Tαξιαρχιών του ουκρανικού Στρατού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, ανέφερε ο Konashenkov.

«Σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Kurdyumovka και Yampol στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών της 28ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού και της 125ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν επίσης με πυραύλους Iskander αποθήκη πυρομαχικών της 33ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού Στρατού στη Ζαπορίζια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας