Τουρκία: Βομβάρδιζε νύκτα πόλεις και χωριά στη Β.Συρία-Ετοιμάζεται χερσαία εισβολή

565

Δέκα ίλες τουρκικών αρμάτων ετοιμάζονται για κάθοδο στο συριακό έδαφος

Οι επιθέσεις της Τουρκίας σε πόλεις της βόρειας και ανατολικής Συρίας συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα με πυροβόλα των 155 χλστ. Firtina και σε ορισμένες περιπτώσεις με ρουκετοβόλα των 122 χλστ.

Βομβάρδισαν πόλεις και χωριά στις περιοχές του Αφρίν, Σάχμπα και Τελ Αμπιάντ.
Η γενική εικόνα είναι ότι επίκειται χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στις κουρδικές περιοχές και καταγράφονται οι συγκεντρώσεις δέκα ιλών αρμάτων μάχης Μ60Τ με τα μισά τουλάχιστον να φέρουν αντιπυραυλικά συστήματα ενεργού προστασίας και τριών Ταγμάτων ειδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

3

«Ο τουρκικός στρατός κατά τη διάρκεια της νύχτας βομβάρδισε τα χωριά Sheikh Eli, Dirdara και Til Tewil του Til Temir, Ziwan, Şealê και Til Enap της Shehba, Tat Merash, Tinib, Merenaz, Alqamiyê, Malikiyê και Şewarqa της περιοχής Shera του Αφρίν.

Στο στόχαστρο έγιναν και πάλι τα χωριά Cirnik στην Αμούντα  του κυβερνείου της αλ Χασάκα και τα χωριά Xan, Evdikoy και Qertel στη δυτική ύπαιθρο του Girê Spî ( Τελ Αμπιάντ).

Δεν αναφέρθηκαν ακόμη οι συνέπειες του τουρκικού βομβαρδισμού, αλλά ο στόχος των Τούρκων είναι η τρομοκράτηση των Κούρδων κατοίκων των περιοχών και ο διωγμός τους από τις περιοχές που κατοικούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας