Στόχος Οδησσός!-Δηλώσεις Β.Πούτιν-“Θα δούμε αν θα χρειαστεί ουκρανική ή ρωσική βίζα!”

1372
Στόχος Οδησσός!-Δηλώσεις Β.Πούτιν

Ξεκάθαρο σήμα πως ο ρωσικό Στρατός θα πάρει την πόλη της Οδησσού έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν οριοθετώντας την στρατιωτική επιχείρηση. Το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνεται προσωπικά προς τον Β.Ζελένσκι.

Η Ρωσία θέλει και θα πάρει την Οδησσό. Μετά την κατάληψη της μπορούν να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις με τον Β.Ζελένσκι και την ουκρανική κυβέρνηση. Μάλιστα ο τρόπος που απάντησε ο Β.Πούτιν φαίνεται να παραπέμπει σε μια παλιά ρωσική πρόταση:

Η Οδησσός να γίνει τμήμα της Ρωσίας με την Ουκρανία να μπορεί στο μέλλον να κάνει χρήση του λιμανιού της πόλης για εξαγωγές/εισαγωγές προϊόντων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί στο πλαίσιο μιας Συνθήκης Ειρήνης Ρωσίας-Ουκρανίας όπου το περίκλειστο ουκρανικό κράτος θα βασίζεται πλέον ολοκληρωτικά για την ύπαρξη του στην χρήση του ρωσικού λιμανιού της Οδησσού. Μιας και το ουκρανικό ΑΕΠ θα έχει σχεδόν κατά 90% εξαϋλωθεί με την απώλεια Μαύρης Θάλασσας, Αζοφικής και Ντονμπάς.

Ο τρόπος που στήθηκε η ερώτηση για την Οδησσό είναι χαρακτηριστικός.

“Ποια βίζα θα χρειαστούμε για την Οδησσό”;

Ο Β.Πούτιν ρωτήθηκε για την Οδησσό και ποια βίζα θα χρειαστεί κάποιος εάν θελήσει να την επισκεφθεί σε δύο χρόνια, ουκρανική ή ρωσική.

Ο Ρώσος πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα.

Συγκεκριμένα, ο Ούγγρος δημοσιογράφος Gabor Stir απευθύνθηκε στον Ρώσο πρόεδρο με μια ερώτηση για την Οδησσό.

«Μια από τις αγαπημένες μου πόλεις στον μετασοβιετικό χώρο είναι η Οδησσός», είπε ο Stir και ζήτησε συμβουλές από τον Πούτιν για το πότε θα ήταν καλύτερο για αυτόν να επισκεφτεί την πόλη, το επόμενο καλοκαίρι ή σε δύο χρόνια.

“Μην καθυστερείς, πήγαινε όσο πιο γρήγορα μπορείς. Είναι αστείο. Πλάκα κάνω”, απάντησε ο Ρώσος ηγέτης.

“Τότε να ρωτήσω – πρέπει να κάνω αίτηση για ρωσική ή ουκρανική βίζα;” – συνέχισε ο Ούγγρος δημοσιογράφος.

«Η Οδησσός είναι πραγματικά μια από τις πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο. Η Οδησσός μπορεί να είναι ταυτόχρονα μήλο της έριδος και σύμβολο επίλυσης συγκρούσεων και σύμβολο εξεύρεσης λύσης για όλα όσα συμβαίνουν τώρα. Το πρόβλημα δεν είναι δικό μας», απάντησε ο επικεφαλής του Κρεμλίνου χωρίς να απαντήσει αν θα χρειαστεί ουκρανική βίζα….

Στην συνέχεια προχώρησε σε αναδρομή στο παρελθόν, δηλώνοντας ότι η Οδησσός ιδρύθηκε από την Αικατερίνη Β’. Σύμφωνα με τον Πούτιν, «ακόμα και οι ακραίοι εθνικιστές δεν τολμούν να κατεδαφίσουν το μνημείο» της Ρωσίδας αυτοκράτειρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Β.Πούτιν κάνει ειδική αναφορά στην Οδησσό. Το ίδιο είχε κάνει και κατά την διάρκεια της παρέλασης για την Ημέρα της Νίκης.

Καντίροφ: Πάμε για ολόκληρη την Ουκρανία – Είναι ρωσική γη!

“Δεν θα παίρνουμε πλέον αιχμαλώτους.

Θα τους καίμε.

Δεν θα σταματήσουμε πουθενά. Είναι δικό μας έδαφος.

Ζαπορίζιε, Χερσώνα. Έδαφος μας είναι η Οδησσός, Κίεβο, Χάρκοβο. όλα αυτά.

Οι περιοχές και συνολικά η Ουκρανία είναι έδαφος μας, ρωσικό έδαφος.

Και αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν αυτό, πρέπει να το καταλάβουν τώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας