Τελευταίος ελιγμός Πούτιν για αποφυγή Γ’Π.Π.-Ανακοινώσεις για πυρηνικά και… παγκόσμια ειρήνη!

687

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη της ρωσικής πυρηνικής τριάδας.

«Τα σχέδιά μας περιλαμβάνουν περαιτέρω ανάπτυξη της πυρηνικής τριάδας ως εγγύηση στρατηγικής αποτροπής και διατήρησης της ισορροπίας δυνάμεων στον κόσμο», είπε ο Πούτιν σε συνάντηση με αποφοίτους ανώτερων στρατιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

«Σίγουρα, θα ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας, θα ενισχύσουμε τις μαχητικές ικανότητες όλων των κλάδων και των τύπων των ενόπλων δυνάμεων», συνέχισε.

Ο Πούτιν υποσχέθηκε επίσης να συνεχίσει να βελτιώνει το σύστημα διοίκησης και ελέγχου για τα στρατεύματα και τα όπλα, να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της εκπαίδευσης μάχης και να διεξάγει ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τη συμμετοχή «φιλικών κρατών».

Ταυτόχρονα με τα πυρηνικά, μιλώντας για τη δημιουργία ενός ευρασιατικού συστήματος ασφαλείας, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να το συζητήσει με διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ.

«Πρόσφατα, σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, περιέγραψα το όραμά μας να εργαστούμε για τη δημιουργία ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας στην Ευρασία. Είμαστε έτοιμοι για μια ευρεία διεθνή συζήτηση αυτών των βασικών, ζωτικής σημασίας ζητημάτων, τόσο με τους συναδέλφους μας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, την ΚΑΚ, την ΕΑΕΕ, τους BRICS και με άλλες διεθνείς ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών και των κρατών του ΝΑΤΟ».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες όπου ο Πούτιν ρίχνει τη «βόμβα» προτείνοντας τη δημιουργία ενός πολυεθνικού συστήματος ασφαλείας!

Πρόκειται επί της ουσίας για μία (εναλλακτική;) πρόταση παγκόσμιας ειρήνης από μεριάς Πούτιν, ο οποίος μοιάζει να θέλει να αποφύγει με κάθε πιθανό ελιγμό τον παγκόσμιο πόλεμο!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας