Ταφόπλακα στην Ουκρανία βάζει η Ρωσία-Πάει για κατάληψη 50% της χώρας

1539
Ταφόπλακα στην Ουκρανία

O Σ.Λαβρόφ επιβεβαίωσε λέγοντας πως “οι γεωγραφικοί στόχοι της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία έχουν αλλάξει. Πλέον δεν μιλάμε μόνο για τα εδάφη του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ”.

Πρόκειται για εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για την Ουκρανία .Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σ.Λαβρόφ, βγήκε εσκεμμένα και έδωσε συνέντευξη στη Margarita Simonyan, προκειμένου να το γνωστοποιήσει στην Δύση και στις ΗΠΑ.

Η Ρωσία κινείται ολοταχώς προς την πλήρη διάλυση της Ουκρανίας με αφορμή ή δικαιολογία, όπως θέλει το λέει κανείς, την χρήση MLRS HIMARS από το Κίεβο.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως πλέον πρέπει να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις τουλάχιστον 300 χλμ μακριά από το Ντονμπάς και άλλα τόσο από την Χερσώνα. Δηλαδή από Υπερδνειστερία μέχρι Χάρκοβο.

Το ερώτημα είναι πλέον τι κράτος θα απομείνει. Αν η Ουκρανία χάσει ακόμη ένα 30% (η Ρωσία ελέγχει περίπου το 25% τώρα) δεν θα μιλάμε για κράτος αλλά για κρατίδιο που θα έχει χάσει και το 80% του τωρινού ΑΕΠ. Αλλάζει ο γεωγραφικός χάρτης της Ευρώπης…

“Οι γεωγραφικοί στόχοι μας άλλαξαν”

“Οι γεωγραφικοί στόχοι της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία έχουν αλλάξει. Πλέον δεν μιλάμε μόνο για τα εδάφη του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ”.

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, εξηγώντας ότι η αλλαγή αυτή οφείλεται στην προμήθεια δυτικών όπλων στο Κίεβο.

«Όσον αφορά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση και τις γεωγραφικές συντεταγμένες, ο πρόεδρος (Πούτιν) είπε πολύ ξεκάθαρα – αποναζιστικοποίηση, αποστρατιωτικοποίηση με την έννοια ότι δεν θα υπάρξουν απειλές για την ασφάλειά μας, στρατιωτικές απειλές από το έδαφος της Ουκρανίας.

Αυτό το καθήκον παραμένει… Όταν έγινε μια συνάντηση των διαπραγματευτών στην Κωνσταντινούπολη, υπήρχε μια γεωγραφία και η ετοιμότητά μας να αποδεχτούμε την ουκρανική πρόταση βασίστηκε σε αυτή τη γεωγραφία, στη γεωγραφία του τέλους Μαρτίου 2022.

Τώρα η γεωγραφία είναι διαφορετική. Αυτή δεν περιλαμβάνει μόνο το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, αλλά περιλαμβάνει επίσης την περιοχή Χερσώνα, την περιοχή Ζαπορίζιε και μια σειρά από άλλα εδάφη, και αυτή η διαδικασία συνεχίζεται, και συνεχίζεται σταθερά και επίμονα», τόνισε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στη Margarita Simonyan.

Καθώς η Δύση, προσπαθεί να επιδεινώσει την κατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερο δίνοντας στην Ουκρανία όλο και περισσότερα όπλα μεγάλης εμβέλειας (για παράδειγμα, HIMARS), τα γεωγραφικά καθήκοντα της στρατιωτικής μας επιχείρησης θα συνεχίσουν να επεκτείνονται.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο τμήμα της Ουκρανίας που ο Ζελένσκι ή (όποιος τον αντικαταστήσει) ελέγχει να έχει όπλα που θα αποτελέσουν άμεση απειλή για την επικράτειά μας και την επικράτεια εκείνων των δημοκρατιών που έχουν κηρύξει την ανεξαρτησία τους (και θέλουν να καθορίσουν μόνοι τους το μέλλον τους», συνόψισε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία, προμηθεύοντας όπλα στο Κίεβο, προσπαθούν να σπρώξουν τη Ρωσία εναντίον της Ευρώπης.

«Εάν η Ευρώπη αλλάξει ξαφνικά τη θέση της και προσφέρει στη Ρωσία να αποκαταστήσει τις σχέσεις, πρέπει να δούμε αν αυτό είναι επωφελές για τη Μόσχα.

Η Δύση δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να βρει διπλωματική διέξοδο από την τρέχουσα κατάσταση.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι Ουκρανοί δεν θα μπορέσουν να διαπραγματευτούν έως ότου οι Αμερικανοί αποφασίσουν ότι έχουν κάνει ήδη αρκετά, έχουν σπείρει το χάος και τώρα μπορούν να τους αφήσουν μόνους τους, και θα δούμε πώς θα βγουν» πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

«Οι Ουκρανοί κυριολεκτικά κρατούνται μακριά από οποιαδήποτε εποικοδομητικά βήματα, προμηθεύονται όπλα και αναγκάζονται να τα χρησιμοποιούν όλο και πιο επικίνδυνα», ισχυρίστηκε ο Λαβρόφ.

Υποστήριξε μάλιστα ότι «ξένοι εκπαιδευτές και ειδικοί που γνωρίζουν αυτά τα αμυντικά συστήματα κάθονται εκεί» και πρόσθεσε ότι η μεταφορά στην Ουκρανία των αμερικανικών πυραύλων Himars άλλων οπλικών συστημάτων δεν είναι πια μυστικό».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο.

Νέα διαταγή του ρωσικού ΥΠΑΜ προς τις στρατιωτικές δυνάμεις

Ταυτόχρονα το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε νέα διαταγή στις δυνάμεις που πολεμούν στην Ουκρανία. Πλέον εκτός από το πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας των Ουκρανών, προτεραιότητα για τις ρωσικές ΕΔ αποτελεί και η καταστροφή των drones των ουκρανικών δυνάμεων με τα οποία βομβαρδίζουν ρωσικά χωριά και κωμοπόλεις στα σύνορα.

Πιο αναλυτικά, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας  επιθεώρησε την ομάδα «Δύση» (Zapad) που συμμετέχει στον πόλεμο στην Ουκρανία. Πιο πριν ο Σ.Σοιγκού  επιθεώρησε τις ρωσικές ομάδες “Νότος”, “Κέντρο” και “Ανατολή”.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, ο επικεφαλής του ρωσικού στρατιωτικού τμήματος άκουσε την αναφορά από τον διοικητή της ομάδας, αντιστράτηγο Andrei Sychevoi, σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και τις μάχιμες αποστολές που εκτελούνται στην περιοχή ευθύνης.

«Μετά τα αποτελέσματα της ακρόασης, ο Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου έδωσε οδηγίες για περαιτέρω αύξηση της αποτελεσματικότητας της καταστροφής εχθρικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων πάνω από τις συνοριακές περιοχές με τη Ρωσία, καθώς και για αυστηρή καταστολή, λαμβάνοντας υπόψη την παραλαβή νέων όπλων αντι-πυροβολικού και τους βομβαρδισμούς από εθνικιστές κατοικημένων περιοχών και απελευθερωμένων οικισμών», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδειξε πλάνα του Σόιγκου να επιθεωρεί την ομάδα Zapad. Τον συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάι Πάνκοφ και ο Αρχηγός της Κύριας Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ρούντσκοι.

Το γεγονός ότι η ομάδα της Δύσης ηγείται από τον στρατηγό Andrei Sychevoi δεν έχει αναφερθεί στο παρελθόν. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, νωρίτερα ο Sychevoi διοικούσε την 8η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Στις 16 Ιουλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο Σόιγκου επιθεώρησε τις ομάδες “Νότος” και “Κέντρο”  με εντολή να εντείνουν τις επιχειρήσεις σε όλες τις επιχειρησιακές περιοχές.

Στις 18 Ιουλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο Σόιγκου επισκέφτηκε την ομάδα Βοστόκ που συμμετείχε στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, έδωσε οδηγίες για την εξάλειψη όπλων όπλων μεγάλου βεληνεκούς και πυροβολικού του ουκρανικού στρατού.

Συνεπώς οι Διοικητές των ρωσικών δυνάμεων που επιχειρούν στην Ουκρανία είναι οι:

“Δύση” – Αντιστράτηγος Andrei Sychevoi;
“Ανατολή” – Αντιστράτηγοςl Rustam Muradov
“Νότος” – Στρατηγός Sergei Surovikin
“Κέντρο” -Συνταγματάρχης Alexander Lapin.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας