Συντριπτικά πλήγματα Ρωσίας-Διέλυσαν την νεοναζιστική ταξιαρχία του “Δεξιού Τομέα” στη Ζαπορίζιε

1511

Έπληξαν την 81η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στο Kirovo και την 128η ορεινή Ταξιαρχία στην Vozdvizhevka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα ισοπεδωτικά πλήγματα κατά  ουκρανικών εφεδρικών μονάδων που έχουν αποσυρθεί από το Χάρκοβο για να ενισχύσουν τις ουκρανικές μονάδες πρώτης γραμμής στο Σλαβιάνσκ.

Χτυπώντας με όπλα ακριβείας τα σημεία ανάπτυξης της ουκρανικής νεοναζιστικής Ταξιαρχίας «Δεξιός Τομέας» (η γνωστή εξτρεμιστική οργάνωση που είναι απαγορευμένη στη Ρωσία και έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στις ταραχές της πλατείας Μαϊντάν του Κιέβου το 2014 που εν τέλει ανέτρεψαν το νόμιμο πρόεδρο της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς) στην κωμόπολη Kamyshevakha, στην περιφέρεια της Zaporozhye εξόντωσαν πάνω από 200 νεοναζιστές όπως ανακοινώθηκε από το ρωσικό ΥΠΑΜ.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να πλήξουν καίρια θέσεις και της 81ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας στην περιοχή της Ντολίνα στο Κραματόρσκ, εξοντώνοντας πάνω από 60 Ουκρανούς και διαλύοντας επτά τεθωρακισμένα οχήματα και μια αποθήκη πυρομαχικών.

Στην περιοχή της Οδησσού, μια αποθήκη με πυρομαχικά για δυτικά οπλικά συστήματα καταστράφηκε.

Ρωσικά μαχητικά, ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα και το ρωσικό πυροβολικό έπληξαν τις θέσεις διοίκησης της 60ης ταξιαρχίας πεζικού στην περιοχή Kirovo, της 128ης ορεινής ταξιαρχίας επίθεσης στην περιοχή Vozdvizhevka, πέντε αποθήκες πυρομαχικών και δύο αποθήκες καυσίμων.

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ένα ελικόπτερο Mi-24 της ουκρανικής Αεροπορίας κοντά στο Pokrovsky, καθώς και τέσσερα ουκρανικά drones.

Στο Κραματόρσκ οι κάτοικοι είναι στα πρόθυρα της εξέγερσης και ζητούν «την σωτηρία του Ντόνμπας από τον ουκρανικό Στρατό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας