Παραιτηθείτε αμέσως! Η ανικανότητα σας τελειώνει την Ελλάδα

Η Ελλάδα ενώ έχει την τύχη ως μεσογειακή χώρα να έχει μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες λόγω του κλίματος και του εδάφους της,  ταυτόχρονα έχει την ατυχία να κινδυνεύει με ξέσπασμα πυρκαγιών ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι τραγωδίες που σημάδεψαν τη χώρα είναι αναρίθμητες. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις μεγάλες πυρκαγιές το 2007 σε Πελοπόννησο, Αττική, Εύβοια και Φθιώτιδα, που άφησαν πίσω τους 84 νεκρούς, 2.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα στάχτης, πάνω από 60.000 απανθρακωμένα ζώα και συνολική οικονομική ζημιά άνω των 3,5 δις ευρώ. Για αυτή την καταστροφική πυρκαγιά όχι μόνο δεν πλήρωσε κανείς υψηλόβαθμος αξιωματούχος ή πολιτικός υπεύθυνος, αλλά και ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν και εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο Μολυβιάτη που προορίζονταν προς τους πυρόπληκτους. Γεγονός αναμενόμενο σε μια χώρα όπου η διαφθορά και η διαπλοκή είναι πλέον συνυφασμένη με το κατεστημένο πολιτικό σύστημα.

Ερχόμενοι στο πρόσφατο παρελθόν αξιοσημείωτη τραγωδία αποτέλεσε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 102 νεκρούς και μεγάλες εκτάσεις στάχτης. Και σε αυτή την περίπτωση, για ακόμη μια φορά κάνεις υπεύθυνος δεν πρόκειται να τιμωρηθεί πραγματικά, καθώς οι 21 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη για πλημμέλημα. Έτσι ξανά γίνεται σαφές ότι είτε ένας αρμόδιος κάνει σωστά τη δουλειά του και προλάβει μια καταστροφή, είτε όχι ακόμη και αν το αποτέλεσμα είναι να χαθούν ανθρώπινες ζωές, δεν θα υπάρξει κάποια ουσιαστική ποινή με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πέρυσι λοιπόν στις 15 Ιούνη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην συνέντευξη τύπου για την αντιπυρική περίοδο, δήλωνε πώς “φέτος έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά πυροπροστασίας και πρόληψης πριν εκδηλωθεί το κακό”. 50 ημέρες αργότερα η Ελλάδα έζησε μια μεγάλη περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή, με τις φωτιές να οδηγούν σε 3 νεκρούς, 1.301.239 καμμένα στρέμματα γης και εκατοντάδες κατεστραμμένες περιουσίες. Πάλι δεν τιμωρήθηκε κανείς κυβερνητικός αξιωματούχος για αυτή την τραγωδία.

Όπως φαίνεται όλες οι περιπτώσεις έχουν ως κοινό στοιχείο ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη όπως πραγματικά θα έπρεπε. Εκτός όμως από αυτό το γεγονός, κοινή συνισταμένη όλων των συμβάντων είναι η ανικανότητα των κυβερνήσεων και των πολιτικών αρμοδίων. Κανείς από όλους αυτούς δεν φρόντισε στον ελάχιστο βαθμό να εφαρμόσει ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό σχέδιο πυροπροστασίας και δασοπυρόσβεσης και αυτό αποδείχτηκε από την ίδια την πραγματικότητα με τις μεγάλες καταστροφές.

Σχέδιο το οποίο δεν είχε ούτε φέτος η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστεί η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη, που απειλεί να κάψει ό,τι έμεινε όρθιο από τις προηγούμενες πυρκαγιές στην Αττική και έχει ήδη ως αποτέλεσμα την αυτοκτονία ενός ανθρώπου ο οποίος είδε το σπίτι του στην Παλλήνη να καίγεται για τρίτη φορά. Και πως να το έχει άραγε όταν είναι βυθισμένη στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της; Πότε θα καταλάβουν στο Μαξίμου ότι οι περιβαλλοντικές καταστροφές δεν αντιμετωπίζονται με μεταγραφές κρατικοδίαιτων, ανίκανων αξιωματούχων από άλλες χώρες με προορισμό υπουργικές καρέκλες, αλλά αντίθετα με προσλήψεις πυροσβεστών; Πότε θα κατανοήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι η πρόληψη και η αντιμετώπιση θέλουν ισχυρά κονδύλια και όχι λόγια; Απ’ ότι φαίνεται ποτέ. Και σαν να μη φτάνει αυτό, ούτε ένα μέλος της κυβέρνησης δεν έχει την στοιχειώδη εν συναίσθηση να παραιτηθεί μετά από τα καταστρεπτικά για την πατρίδα μας αποτελέσματα της πολιτικής της.

Κύριοι της κυβέρνησης μήπως ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε; Το επιτελικό κράτος, αποδείχτηκε παντελώς ανίκανο να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη στρατηγική δίνοντας βάση στις προσλήψεις δασοφυλάκων και πυροσβεστών, στον εξοπλισμό με σύγχρονα εναέρια μέσα και πυροσβεστικά οχήματα και φυσικά στη χρήση νέων τεχνολογικών συστημάτων πρόληψης, παρακολούθησης και κατάσβεσης πυρκαγιών, τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται σε δεκάδες χώρες με σημαντικά αποτελέσματα. Η σημερινή κυβέρνηση απέδειξε στα 3 χρόνια που Κυβερνάει τον τόπο ότι είναι ανήμπορη και ανίκανη να προχωρήσει σε ένα τόσο θετικό και σημαντικό για την ασφάλεια της χώρας βήμα. Από την πλευρά μας ας μην επιτρέψουμε να είναι αυτή η νέα  “ετήσια καλοκαιρινή κανονικότητα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας