Συνθλίβεται ο Ουκρανικός Στρατός-Τελική επίθεση Ρώσων στο Soledar-Ουκρανοί ζητούν εγκατάλειψη πόλης!

1793

Σημαντική ρωσική προέλαση καταγράφεται και στο Soledar με τον ρωσικό Στρατό να βρίσκεται στο προάστιο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, οι δυνάμεις Wagner καθάρισαν και σταθεροποίησαν την κατάσταση γύρω από τον οικισμό Yakovlevka βόρεια του Soledar.

Στην συνέχεια οι δυνάμεις του 6ου Συντάγματος των Κοζάκων του Λουγκάνσκ μαζί με τις δυνάμεων των Τσετσένων προωθήθηκαν προς το Soledar και έθεσαν υπό έλεγχο ένα ουκρανικό προπύργιο στα περίχωρα της πόλης. Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή Bakhmuts’ke που εφάπτεται της πόλης του Soledar.

H τελική επίθεση των Ρώσων από τα βορειοανατολικά έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, οι Ουκρανικές δυνάμεις ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την πόλη. Με τον ρωσικό Στρατό να προελαύνει προς το Soledar από τον Βορρά καταλαμβάνοντας λόφους και υψώματα στρατηγικής σημασίας περιμετρικά της πόλης, ο ουκρανικός Στρατός έχει μόνο μια επιλογή:

Να οπισθοχωρήσει νότια προς την Krasna Hora. Κάτι που ήδη έχει ζητηθεί.

Δυστυχώς για τους Ουκρανούς  η απώλεια της Yakovlevka και του Vessele θα επιδεινώσει πολύ την κατάσταση τους στην πόλη του Soledar. Με εφαλτήριο τις δύο αυτές περιοχές οι ρωσικές δυνάμεις ξεκινούν επιθετικές επιχειρήσεις προς 4 περιοχές που προστατεύουν τις ουκρανικές δυνάμεις δυνάμεις στο Soledar όπως δείχνει ο τελευταίος χάρτης του κειμένου.

Μετά και τις απώλειες των περιοχών αυτών, θα ξεκινήσει η αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων.

Πρόβλημα θα έχουν σύντομα και οι ουκρανικές δυνάμεις στο Seversk. Οι Ρώσοι δεν ξεκινούν μόνο επίθεση προς την πόλη του Soledar αλλά επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο και την οδική σύνδεση που ενώνει το Soledar με το Seversk.

Τα πράγματα εξελίσσονται πολύ άσχημα για τους Ουκρανούς στο Ντονμπάς. Στην πραγματικότητα η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.

Ζελένσκι: Δέχομαι πιέσεις για διαπραγματεύσεις!

Ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI ότι δέχεται πιέσεις να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία.

«Υπάρχουν αυτοί που με προτρέπουν να καθίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά δεν βλέπω κάτι να συζητήσουμε».

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις του Γάλλου προέδρου Μακρόν με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

«Δεν νομίζω ότι μπορούν να έχουν κανένα αποτέλεσμα», ανέφερε ο Ζελένσκι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας